Syy numero#36

Ahvenanmaa

Dinner in the sea ja muita saaristolaisia ruokaelämyksiä

Jostain syystä eväsleipä maistuu aina paremmalta ulkona syötynä. Miltäköhän maistuu täydellinen ravintolamenu saaristoluodolla syötynä? Luultavasti taivaalliselta. Ehkä vähän merelliseltäkin. 

Ahvenanmaalaiset keksivät kattaa herkkuruokapöydän keskelle merta paljaan kallionmurikan päälle. Eikä lautasella ole tietenkään mitä tahansa ruokaa, vaan huippukokkien lähiruuasta suunnittelemaa saaristolaistäydellisyyttä. Joten varaa pöytä kallioluodolta ja sassiin! Täällä ravintola saa uuden merkityksen, ja maku pistää silmät muljumaan pitkin yläluomia.

Samalla reissulla voit tutustua Michael Björklundin Smakbyn-makukylään, Stallhagenin panimokierroksiin, kiviuunileipomoihin, sipsitehtaaseen jne. Lähiruokaa s’il vous plait.