Matka maalle – monipuolista menoa ja mielenrauhaa

Haluatko viettää lomasi kaukana kaupungin kiireistä? Matkamaalle.fi esittelee satoja kotimaisia kohteita, joista kokoat kompaktin tai koko kesäloman kestävän maaseutumatkan.

Mistä on maaseutu tehty?

Humisevista hongista, tuulessa huojuvista viljapelloista, lintujen laulusta ja suopursujen tuoksusta. Vai ehkä kuitenkin hurmaavista herraskartanoista, herttaisista kotieläimistä, hirsisaunan löylyistä ja herkullisista perinneruoista?

Niin, näistä kaikista on maaseutu tehty! Kaipasit sitten luksuslomaa, luonnon rauhaa tai retkeilyä, täyttää Matkamaalle.fi-sivusto kaikki toiveesi.

Majoitusta korsuista kartanoihin

Matkamaalle.fi kokoaa yhteen majapaikat ja loma-asunnot ympäri Suomen. Valikoimassa on monenlaisia majoitustyyppejä aina hulppeista huviloista puumajoihin ja hurmaavista hirsiaitoista vanhoihin kansakouluihin.

Nuku kuin kuninkaallinen hienostuneessa kartanomiljöössä, nautiskele mummolatyylistä ja maalaisromantiikasta tai larppaa lammaspaimenta autenttisessa ympäristöstä. MuuMaa-teemapuistossa voit myös testata talonpoikaistaitojasi ja uppoutua vanhan ajan arkeen hevosine, kanoine ja lehmineen. Ja löytyypä puistosta myös eksoottisempia eläimiä kuten sukkanauhakäärmeitä ja tarantelloja – uskallatkos silittää?

Yövy arjen ja maan pinnan yläpuolella! Tentsile on puiden väliin pingotettu teltan ja riippumaton risteytys, joka tarjoaa luonnonläheisyyttä mukavuudesta tinkimättä! Ihaile yötöntä yötä lasikodasta käsin tai käperry kierrätysmateriaaleista rakennettuun Piisaminpesään, jonka ikkunoista voit seurata järven sinistä selkää ja ohitse lipuvia joutsenia.

Aktiviteetteja aina pohjoisesta etelään

Maaseudun rentouttaviin klassikkopuuhiin kuuluvat muun muassa metsämansikoiden maistelu, riippukeinussa rentoutuminen, lähilammessa lilluminen sekä syksyiset sieniretket. Näiden rinnalle on kuitenkin tullut myös mitä mielikuvituksellisimpia uutuuslajeja aina sähköpyöräilystä värikuulasotaan ja suppailuun

Myös perinteisempiä aktiviteetteja on edelleen tarjolla. Nauti nokipannukahvit laavulla, haasta koko perhe pihapeleissä tai kirveenheitossa tai katso ohikiitäviä maisemia kirkkoveneen kyydissä.

Eikä suomalaisesta maaseudusta voi puhua mainitsematta saunaa! Istahda siis maailman suurimman savusaunan lauteille tai rentoudu oman porukan kesken rantasaunan ja ulkoporealtaan lämmössä.

Mielenrauhaa metsästämässä

Maalla on tilaa hengittää. Hermo lepää ja mieli hiljenee, kun kiireinen arki vaihtuu maaseudun rauhaan.

Valitse suoritusvapaa loma ja savusaunan löylyt Saimaan maisemissa tai anna metsien ja peltojen ympäröimän maatilamiljöön tuudittaa sinut kohti kokonaisvaltaista rauhoittumista ja rentoutumista. Hemmottele itseäsi metsäjoogalla sekä turve- ja hunajahoidoilla keskellä kauneinta maalaismaisemaa ja tutustu villiyrttien voimaan.

Lähiruokaa pellolta pöytään

Maaseudulla kelpaa viettää kesää myös hyvän ruoan merkeissä. Nautiskele lähituotetusta luomulihasta ja viinitilan antimista ja tutustu karjalaiseen ruokaperinteeseen, jossa yhdistyvät lämminhenkiset kohtaamiset ja loistava ruoka.

Vietä suloinen suvipäivä Siirin Salongissa & puodissa, jossa suosittelemme maistamaan suussasulavaa kyläsuklaata! 

Ota Matkamaalle.fi oppaaksesi ja lähde landelomalle!

Kuvat: Visit Finland / Jussi Hellsten, Markus Hyvärinen, Laura Vanzo, Emilia Hoisko