Mikä on 100 syytä matkailla Suomessa?

Onnittelut, olet löytänyt oppaan maailman onnellisimman maan valloitukseen! Jos muukin kuin reissuvinkit kiinnostavat, tässä tietoa 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjan taustasta ja tarkoituksesta.

100 syytä matkailla Suomessa on kotimaanmatkailun ykkössivusto, joka tarjoaa inspiraatiota ja vinkkejä siihen, mitä nähtävää ja koettavaa ympäri Suomea oikein löytyykään. Sivusto on olemassa, jotta jokainen voi löytää ideoita kotimaanreissuille kätevästi yhdestä paikasta – ilman päätöntä surffailua internetin syövereissä.

Sivuston ja kampanjan takana on iso joukko matkailutoimijoita ja -kohteita ympäri Suomen. Ne ovat yhdistäneet voimansa, jotta kaikilla olisi mahdollisuus nauttia Suomen hienoista antimista ja löytää myös niitä paikallisten suosikkipaikkoja, joita edes tietäjät eivät vielä tiedä muuten kuin omilla kulmilla.

Mistä 100 syytä matkailla Suomessa alkoi?

100 syytä matkailla Suomessa -kampanjasivusto avattiin ensimmäistä kertaa vuonna 2017 – Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Tavoitteena oli saattaa kotimaan matkailijat ja matkailukohteet yhteen mahdollisimman inspiroivasti. Sillä tiellä ollaan edelleen, jo kahdeksatta vuotta!

Millaisia kohteita kampanjassa on mukana?

Kaikenlaisia. 100 syytä -sivustolla on esillä yli 100 matkailuideaa – lisäksi löydät linkit alueellisten matkailuorganisaatioiden sivuille. Toisin sanoen tavoitat useita satoja kohteita, yrityksiä ja yksittäisiä nähtävyyksiä ympäri Suomen etelästä pohjoiseen ja tuntureilta Turkuun. Mikä parasta, myös pienet matkailuyrittäjät pääsevät sivuston avulla paremmin esille ja koko reissukansan löydettäviksi.

Iso ja yhteinen rutistus: Suoma ja kaverit

Sivuston koordinoiva voima on Suoma ry eli Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistys, jonka vetovastuulla kampanjaa toteutetaan yhteistyössä alueellisten matkailuorganisaatioiden ja yritysten kanssa. Suoman toiminta on voittoa tavoittelematonta, mikä heijastuu myös 100 syytä -kampanjaan: sen tavoite ei ole tehdä bisnestä, vaan tukea kotimaan matkailuyrityksiä. Valtaosa kampanjan toiminnasta rahoitetaan mukana olevien matkailutoimijoiden osallistumismaksuilla. 

Isoissa rooleissa myös lähimatkailu ja vastuullisuus

Kotimaisten yrittäjien tukeminen lähimatkailulla on reilu ja vastuullinen teko. Reissatessasi kotimaassa ja paikallisia palveluja käyttäen rahasi jäävät Suomeen ja työllistävät ihmisiä. Jo yhdellä kotimaanreissulla vuodessa on iso merkitys, kun sen tekee riittävän moni ja luvut ynnätään kansantalouden tasolla. Support your local, eiks niin <3.

Lisäksi lähimatkailu on ympäristöystävällisempää kuin kaukomatkailu. 

Kotimaanmatkailun puolesta, mutta ei ulkomaanmatkailua vastaan

Reissuromantiikkaa kaipaavat välillä kaikki, mutta aina ei tarvitse lähteä kotimaata kauemmas. Minibreikki arjesta ja tutuista ympyröistä on usein se, mitä lomalta etenkin haetaan – ja se onnistuu yhtä loistavasti Kainuussa kuin Kanarialla. 

Kun pandemia pakotti meidät katsomaan kotimaata uusin silmin, 100 syytä toivoo, että ihmiset ovat avoimia myös pysyvälle muutokselle. Ja että kotimaanmatkailulla on jatkossakin paikka sinunkin sydämessäsi. 

Vaihtoehtojen valikoima vain kasvaa, kun hoksaat huomioida myös kotimaan kohteet ja tuet kotimaisia palveluita käyttämällä niitä. Ei siis muuta kuin sivuille seikkailemaan, ja sitten seikkailemaan koko Suomeen.