9x Löydä Ruissalon saaren parhaat aarteet

Turkulaisten rakastama paratiisi- ja ulkoilusaari on pullollaan kiehtovia paikkoja, joista moni ei välttämättä tiedä. Lue lisää ja löydä Ruissalon merellisen ja vehreän saaren aarteet!

Ruissalossa meri kurkistaa sieltä sun täältä, luontopolut johdattelevat retkille ja vehreät tammilehdot pitsihuviloineen ovat kuin suoraan satukirjasta. Jo 1500-luvulla Juhana Herttua hoveineen metsästi samoissa metsissä kauriita, joten Ruissalolla on pitkät perinteet turkulaisten virkistyssaarena. Ole hyvä ja ihastu. Miten Ruissaloon pääsee? Oikein helposti, kiitos kysymästä. Kävellen, Fölin kaupunkipyörällä eli Föli-fillarilla, autolla, Fölin bussilla numero 8 tai suoraan Aurajoelta Fölin vesibussilla.

1

Ruissalon kansanpuisto: Tunnet Ruissalon ehkä parhaiten Ruisrockin kotisaarena, mutta paikka säväyttää myös festarihumun ulkopuolella. Ikonisinta Ruissaloa ovat 1800-luvun lopun elegantit pitsihuvilat ja uimahuoneet. Kiertele ja bongaile muutakin instagrammattavan ihanaa: kesäkahviloita, pop-up kahviloita, auringonkukkapeltoja ja uimarantoja.

2

Ruissalon Telakka: Tunnelmallisen teollisuushistoriallista ja merellisen mukavaa menoa. Entisen Turun veneveistämön miljöössä riittää rutkasti tunnelmaa ja kiinnostavaa tutkittavaa, kuten Avelian sisustuspuoti, Zakén pizzat sekä Tenlénin ribsit ja viinilistan antimet. 

3

Saaronniemi: Ruissalon uloimmasta kärjestä löytyy mm. uimaranta, melontaa, rantalenttistä ja muuta hengästyttävän kivaa kesäpäiväksi. Söpön Villa Saaron lasikuistilla voi nautiskella päiväkahvit kuin Svinhufvud ja Mannerheim aikoinaan. Ja jos fiilis on oikein retki, jää yöksi Ruissalo Campingiin. 

4

Ruissalon luontopolut ja reitit: Ruissalon luonto muodostaa oman satumaailmansa, jonne on levollista eksyä kaupungin vilskeestä. Luontopolkuja ja kulttuurikuntoilureittejä voi seurata kilometrikaupalla ikivanhojen tammien ja pähkinäpensaiden lomassa.

5

Kuuvannokka: Lumoavat maisemat Airistolle ja ihania aarteita! Kauniissa huvilaherkussa Villa Kuuvassa toimii kesäkahvila sekä pop up-sisustuskauppa. Ja jos leikkokukat ja kirppismeininki kiinnostavat, tsekkaa vanhassa maatalossa toimiva Lehmuksen alla.

6

Ruissalon Kylpylä: Mikäli reissusuunnitelma joustaa, jää ihmeessä yöksi Ruissalon Kylpylään. Viihtyisien hotellihuoneiden lisäksi puiden väliin viritettävät Tentsile-teltat tarjoilevat vähän erilaista yökyläilyä. Kaikki kylpylän mukavuudet kuuluvat pakettiin, joten täysin eräjormaksi ei tarvitse heittäytyä.

7

Kasvitieteellinen puutarha: Äkkilähtö tropiikkiin onnistuu Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa. Kasvihuoneiden ja ulkopuutarhan lajien kirjon lisäksi paikalla pörrää mehiläisyhdyskunta ja lammessa polskivat karpit.

8

Aura Golf: Merellinen Ruissalo sulattaa myös golfarin sydämen. Aura Golfin täysmittaisen kentän maisemissa Ruissalon vehreyden keskellä kelpaa puttailla kierros jos toinenkin. Häviäjä tarjoaa sitten lounaan klubiravintola Oakyssa, vai mitä? Tänne kannattaa tulla syömään muutenkin, vaikka ei itse lajia harrastaisi.

9

Turun Pursiseura: On venettä tai ei, tänne ovat kaikki tervetulleita. Viehkossa paviljongissa riittää historiaa ja tunnelmaa, ja myös Netflixistä tuttu ravintola Maininki pistää pöytään herkkuja talon tapaan. Läheltä löytyy myös Saaronniemen Saukkojen sauna rantoineen, jossa on kiva käydä rentoutumassa vaikka ruokailun jälkeen.