Tjudö, Ahvenanmaa

Lähde omenasafarille halki Ahvenanmaan

Tjudö, Ahvenanmaa

Lähde omenasafarille halki Ahvenanmaan

Kartta

Lähde reissuun moikkaamaan Loboa, Discoverya, Zaria, Jaspia ja kavereita. Näitä saa myös maistella, kyseessä on nimittäin mehukas joukko Ahvenanmaan auringon alla kypsyneitä omppuja. 

Omena voi Ahvenanmaalla niin hyvin, että niiden perässä voi toteuttaa safarin! Suurimmilla tiloilla kasvaa huikeat 100 000 omenapuuta. Kuvittele nämä alkukesästä täydessä kukassa tai sadonkorjuun aikaan punaisena omenamerenä – joko mennään?

Aloita omenainen seikkailu vaikka Öfvergårdsin omenatilalla: kierroksen aikana tutustutaan tilan toimintaan ja omenanviljelyyn – maistellakin saa, tietty. Osta omenatilan piknikkori ja nauti eväät omenapuiden alla. 

Ahvenanmaan sadonkorjuujuhla (Skördefesten på Åland 22.–24.9.2023) tarjoaa oivan mahdollisuuden omppujen maisteluun eri muodoissa niin omenaviljelmillä, kaupoissa kuin ravintoloissa. Vie omenan ilosanomaa myös kotiin – esimerkiksi tuorepuristettu mehu on mukava tuliainen.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä omenatilat: Karl-Ers frukt, Snäckö Frukt, Grannas Äppel sekä kahvila-ravintola Grannas Bistro.