Vårdö, Ahvenanmaa

Pyöräile Myrskyluodon Maijan maisemissa Ahvenanmaan Rengastiellä

Vårdö, Ahvenanmaa

Pyöräile Myrskyluodon Maijan maisemissa Ahvenanmaan Rengastiellä

Kartta

Ahvenanmaan Rengastien pohjoisen reitin maisemat ovat samat, joissa Myrskyluodon Maija seikkaili – nyt liikutaan tarinan kirjoittaneen Anni Blomqvistin kotinurkilla. 

Näihin satumaisiin saaristomaisemiin on helppo fillaroida suoraan Manner-Suomesta ilman pitkää lauttamatkaa. Valitse lähtöpaikaksi Kustavi ja etene pitkin rengastietä Brändön, Kumlingen, Enklingen ja Vårdön kautta pääsaarelle saakka. Palaa kotiin pitkin eteläistä reittiä Kökarin kautta Korppooseen. 

Pyöräreitti etenee siltoja ja punertavia pengerteitä pitkin saarelta saarelle – pysytkö laskuissa mukana, kuinka monen läpi viiletät? Pysähdy pidemmäksi aikaa vaikka Vårdön saaristokuntaan, johon voit tehdä myös päiväretken Ahvenanmaan pääsaarelta käsin. 

Erityisen kaunis tieosuus on Sandövägen, joka päättyy kirjaimellisesti keskelle merta. Tasaisesti pumppaavat reidet tekevät vatsan puolelle tilaa, joten poikkea välillä syömään: viihtyisä Kallas SkärGård -ravintola puutarhoineen on ihana valinta.

Sinua saattaisi kiinnostaa Vårdössä myös nämä: Flowpark-seikkailupuisto, Vargatan-vieraslaituri, Kahvila & Ravintola Hamnmagasinet ja idyllinen kyläkauppa, josta voi ostaa evästä pyöräretkelle.