Uusikaupunki

Isonkarin majakkasaari odottaa seikkailijaa Uudenkaupungin edustalla

Uusikaupunki

Isonkarin majakkasaari odottaa seikkailijaa Uudenkaupungin edustalla

Kuinka siistiä olisi sanoa, että olet kiivennyt Pohjanlahden korkeimpaan majakkaan? Älä suotta venaile, vaan veneile kohti Uudenkaupungin edustalla keimailevaa Isonkarin majakkasaarta. 

Eteläisen Selkämeren raidallinen majakkakaunotar on peräisin keisarillisen Venäjän ajalta vuodelta 1833. Varaudu porrastreeniin: päästäkseen ylös ulkotasanteelle ihailemaan horisontin hienouksia on ensin selätettävä lähes 200 porrasta. Mutta usko pois: huipulla hymyilyttää. 

Selkämeren kansallispuistossa kun ollaan, ihastusta paikkaan lisää myös saaren poikkeuksellisen hieno luonto. Harvinaisia lintuja saa bongailla riskilöistä satakieleen, ja luontopolulta saattaa löytyä niin vesikuusta kuin mäkikauraa – ehkä jopa mielenrauhaa. 

Ulkosaariston hiljaisuus lumoaa helposti, joten kannattaa harkita yökylään jäämistä saaren suloiseen kesähotelliin – majoittua voit vaikka vanhassa luotsiasemassa tai tunnelmallisissa aitoissa. Saarelta löytyy myös söpö kesäkahvila.

Kesällä saareen pääsee Uudestakaupungista ketterällä M/S Kertulla, ja keväisin ja syksyisin kannattaa yhdistää vierailuun vaikkapa hyljesafari tai linturisteily. Myös yli 400-vuotta vanha puutalokaupunki on ihastuttava paikka, joten jätä aikaa myös siellä viipyilyyn.