Kotka, Hamina, Pyhtää, Loviisa, Miehikkälä, Virolahti

Tunnetko nämä Itärannikon kesätapahtumat?

Nainen kiikaroi vanhan purjelaivan kannella.

Kotka, Hamina, Pyhtää, Loviisa, Miehikkälä, Virolahti

Tunnetko nämä Itärannikon kesätapahtumat?

Kartta

Alun perin Kotkan Meripäivät oli vain pieni veneiden näyttely, mutta vuosien saatossa se on kasvanut kaupunkifestivaalin kokoiseksi merenkulkutapahtumaksi. Kulttuuria ja merimaisemia, lastenfestaria ja metrilakua. Jos kaupunkifestivaalit kiinnostavat, tsekkaa myös Hamina Festivals. Mitä saisi olla: kitarabluesia, oopperaa, pesäpalloa vai avaruustaidetta?

Pyhtää vetää puoleensa uudella kiinnostavalla Blueberry Day -saaritapahtumalla. Kourallinen kotimaisia artisteja esiintyy Itäisen Suomenlahden sylissä sijaitsevassa Pyhtään Kaunissaaressa. Hiekkarantojen ja mäntymetsien kesäparatiisi taipuu ihanan intiimiksi, leirinuotiofiilistä huokuvaksi keikkapaikaksi.

Loviisassa puolestaan Loviisan Avoimet Puutarhat sekä Loviisan Wanhat Talot antavat uteliaille mahdollisuuden kurkistaa yli 100-vuotiaisiin puutaloihin ja puutarhojen kukkaloistoon. Jos uudemmat sisustustrendit kiinnostavat, löydä itsesi Asuntomessuilta Loviisasta. 

Eläinten ystäville vielä vinkki: alkukesän korvilla Miehikkälässä pääsee seuraamaan suloisten Orivarsojen Laitumelle Laskua ja toukokuussa Itärannikolla bongaillaan huikeaa arktisten lintujen massamuuttoa Virolahden Arktika-päivillä.


Virolahden Arktika-päivät 13.–28.5.2023

Miehikkälän Orivarsojen Laitumelle Lasku 4.6.2023 

Loviisan Avoimet Puutarhat 17.–18.6. ja 9.7.2023

Asuntomessut Loviisassa 7.7.–6.8.2023

Blueberry Day Pyhtään Kaunissaaressa 14.–15.7.2023

Kotkan Meripäivät 26.–29.7.2023

Loviisan Wanhat Talot 26.–27.8.2023