Kastelholma, Ahvenanmaa

Kastelholma kuljettaa koko perheen keskiajalle sekä maatilan touhuihin

Kastelholma, Ahvenanmaa

Kastelholma kuljettaa koko perheen keskiajalle sekä maatilan touhuihin

Kartta

Jos teidän sakin lomasuunnitelmiin sisältyy toive aikahypystä, sitä tarjoaa Kastelholman alue. Vieläpä tuplana ja kauniissa ahvenanmaalaisessa linnamiljöössä. 

1300-luvun loppupuolella rakennettu Kastelholman linna vie jännittävän keskiajan pyörteisiin ja on museo kaikenikäisten mieleen. Seikkailuja on helppo laajentaa linnan lähiympäristöön, jossa keskiaika vaihtuu Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseossa puuhakkaaseen maatilan elämään ja perinteisiin. 

Etenkin heinäkuun keskiviikot kannattaa ympäröidä kalenterista, sillä silloin käsityöläispäivät valtaavat ulkoilmamuseon tilukset. Kukapa voisi vastustaa köydenpunontaa, päreiden vuolemista, langan kehräämistä ja muita saariston perinteisiä käsityötaitoja? Samassa pihapiirissä sijaitsee myös pieni Vita Björn -vankilamuseo.

Sinua saattaisi kiinnostaa lähistöllä myös nämä: Smakbyn-ravintola ja paikallisia tuotteita myyvä Bod-puoti, Karamelleriet-makeispaja ja keramiikkaverstas, Åland Distillery ja leipomo. Åland Distilleryssä myös kahvila ja ravintola.