Lappeenranta

Fillaroi ja fiilistele: Lappeenrannan historialliset maisemat ja mahtavat maut

Mies pyöräilee Lappeenrannan linnoituksen vehreillä valleilla.

Lappeenranta

Fillaroi ja fiilistele: Lappeenrannan historialliset maisemat ja mahtavat maut

Kartta

Lappeenranta ymmärtää, että pyöräily on pop, etenkin kunnon porkkanalla höystettynä – herkullisilla rafloilla ja sympaattisilla kahviloilla nimittäin. Ja maisemat, ne ovat aina saimaallisen ihanat. Pyörän saat alle Saimaan Palju Eventsiltä Linnoitusniemen kärjestä.  

Ensimmäinen herkkurasti löytyy, kun seuraat satamaraittia ja kahvin tuoksua. Satamatie 6:ssa pääset maistamaan samoissa tiloissa paahdettua Lehmus Roasteryn vastajauhettua kahvia. Jatka matkaa kohti satamatoria ja lähde laivaravintola Prinsessa Armaadan kannelle nauttimaan karjalaisesta ruokaosaamisesta ja puheensorinasta. 

Illallissuunnitelmiin sopii tunnelmallinen Wolkoff, jonka ruoasta on maistellut jo useampi sukupolvi lappeenrantalaisia. Puutarhamainen sisäpiha on kesäisin paras paikka lepuuttaa mieltä ja maistella virvokkeita. 

Hyvin tankattuna tekee mieli polkaista pitempi etappi, joten ota suunnaksi paikallisten keskuudessa ilmiöksi noussut Pulsan Asema. Noin 25 kilometrin matkalla nautit aitoa maalaismaisemaa ja perillä maailman maukkaimpia kakkuja. Täällä voi myös yöpyä! 

Saimaalla herkkusuuta hemmotellaan toden teolla. Tiesitkö, että Saimaa on eurooppalainen ruokaprovinssi 2024?