Märket, Ahvenanmaa

Märketin majakkasaari odottaa seikkailijoita Ahvenanmerellä

Punavalkoinen Märketin majakka.

Märket, Ahvenanmaa

Märketin majakkasaari odottaa seikkailijoita Ahvenanmerellä

Kartta

Vuonna 1885 rakennettu Märketin majakka on osoitteesi, kun haluat testata majakanvartijan taitosi erityisissä olosuhteissa. Seikkailijaluonne on plussaa, sillä majakka nököttää keskellä Ahvenanmerta pikkuruisella kallioluodolla. Niin pienellä, ettei myrskyaalloille ole temppu eikä mikään niellä koko luotoa näkyvistä. 

Tämä Ahvenanmaan läntisin majakka oli vaarassa ränsistyä, mutta Suomen majakkaseura kiirehti hätiin. Nyt majakkaa on kunnostettu talkoovoimin vuodesta 2007. Jos näet itsesi nikkaroimassa talkooporukassa, hakeudu vapaaehtoiseksi! Työn ohessa ehdit mainiosti kiikaroida merikotkia ja hylkeitä sekä nauttia 360°-merinäköalasta. 

Märketin saarella voi toki piipahtaa muutenkin, vaikka testaamassa miltä tuntuu seistä toinen jalka Ruotsin ja toinen Suomen maaperällä. Valtioiden raja kulkee nimittäin luodon läpi. 

Meriretki majakalle M/S Sefyrin kyydissä kestää noin neljä tuntia, ja mukaan mahtuu 10 seikkailijaa – muista tehdä varaus etukäteen. Lähtö Eckerön Käringsundista säävarauksella.