Turku

Tee kesän kiehtovin nykytaideretki Turkuun

Aboa Vetus Ars Novan sisäänkäynti upeassa vaaleassa rakennuksessa.

Turku

Tee kesän kiehtovin nykytaideretki Turkuun

Kartta

Mikä sopisikaan paremmin kesäpäivän kontrastiksi kuin nykytaide? Turku on täydellinen kaupunki pienelle taidetepastelulle, sillä museot ja galleriat sijaitsevat kätevästi kävelyetäisyyksillä toisistaan. Tässä pari ehdotusta:

WAM: Wäinö Aaltosen nimikkomuseo on yksi Turun kulttuuriskenen kulmakivistä. Turun kaupungin taidemuseon kauniit tilat täyttyvät kilpaa niin luonnonvalosta kuin suomalaisten nykykuvanveistäjien teoksista Hei tyypit! -näyttelyssä 9.6.–17.9.2023. Kurkkaa myös mitä kokeellisen kivaa WAMx-sarjan näyttelytilassa on meneillään.

Turun taidemuseo: Tylypahkamainen graniittilinna on näyttävä teos jo itsessään, ja lisää löytyy sisäpuolelta. Schjerfbeckin ja muiden klassikoiden kaverina kesän vaihtuvissa näyttelyissä saa inspiroitua vaikkapa 9.6.–27.8.2023 Essi Kuokkasen kuvakieleltään omaperäisistä ja vahvoista maalauksista. 

Aboa Vetus Ars Nova: Arkeologian ja nykytaiteen museossa on esillä kiehtovan kuvanveistäjän Kari Cavénin näyttely 16.6.−19.11.2023. Kekseliäissä teoksissa materiaali voi olla mitä vain, vaikkapa jätelavan löytötavaraa. Jokainen teos onkin kokeilu: tuleeko tästä taidetta?