Vantaa

Vantaan huikea kartanokeskittymä on aikamatka aatelisten aikaan

Kaunis keltainen kartano Vantaalla.

Vantaa

Vantaan huikea kartanokeskittymä on aikamatka aatelisten aikaan

Kartta

Jos kesäsi kaipaa kartanoromantiikkaa, sitä saat Vantaalla enemmän kuin tilasit. Kierrä vaikka koko kartanokimara kerralla – onnistuu myös julkisilla kulkuvälineillä.

Backaksen kartano – Puimalabileitä, kahvihetki juurrutuskellarissa sekä sikala, jonka ulkomuodossa joku on nähnyt renesanssilinnan linjoja. Backaksen kartano pihapiireineen yllättää ihan lentokentän kupeessa. Muista myös Backaksen Puistokeikat ja koe KUUMAA, Anssi kela ja kumppanit maalaismiljöössä.

Hämeenkylän kartano – Maailman vieraanvaraisin kartano, jossa keisarilliselle vierailijalle rakennettiin oma käymälä. Se jäi tosin Nikolai I:ltä korkkaamatta, mutta koristaa edelleen kartanon puistoa. Tarinoita riittää, joten jää yöksi tai vaikka lounaalle.

Håkansbölen kartano – Buckinghamin palatsin vantaalaisessa versiossa puitteet ovat erittäin jugend ja ovet aukeavat Museokortilla. Puistossa on nähty oikea kuningaskin – tosin 250 vuotta sitten. Todisteena tiluksilla töröttää Kustaa III:lle kunniaa tekevä huvimaja, Mutteritalo. Kahvila-Ravintola Håkans viimeistelee visiitin.

Vantaankosken vanha viilatehdas – Jännä kombo kartanofiilistä ja Köpiksen terassitunnelmaa. Viileä juoma kourassa voit tarkastaa hymyn leveyden Vantaankosken pinnasta. Tsekkaa myös viereisen Kuninkaan kartanon pitopöytä!

Ja kun kartanon makuun on päästy, pistäydy myös Katrinebergin kartanossa sekä Königstedtin kartanossa – mutta jälkimmäisessä vain, jos olet valtiovierailulla.