Wiurilan kartanorakennus ja ruusupuutarha

Salo

Salon Wiurilassa nykytaide saa kehyksekseen vanhan kartanon

Kartta

Wiurilan kartanon pihamaalle astuessaan saattaa kuvitella päätyneensä 1800-luvun uusklassismin aikakaudelle. Komea kartano on ollut historiansa aikana niin kreivien kuin muun ylimystön omistuksessa, ja tiluksilla on pyöritetty monenlaisia yrityksiä aina viinatislaamosta tiilitehtaaseen. Nykyään kartanon mailla kukoistaa myös kulttuuri. 

Miltä näyttää virtuaalitodellinen peilikuva, tai maalaus joka onkin animaatio? Millaisia ääniä kuuluu veistoksista, voiko maalaus tuoksua kahvilta? Hengähdä hetki moninaisten teosten äärellä, joita kesän näyttely Eilisen jälkiä (17.6.–28.8.) esittelee 33 taiteilijan voimin. 

Wiurilan kesässä yhteen kietoutuvat niin nykytaide kuin kartanon tilusten historia. Teokset ovat esillä autenttisissa tiloissa  –  monikerroksisissa viljamakasiineissa, holvatuissa kellareissa ja vanhassa tervavarastossa   –  sekä kartanon puistoalueella. Näyttelyyn pääset tutustumaan myös virtuaalisesti esteettömässä Kaariholvin Galleriassa. 

Psst! Kartanon alueella voit myös kahvitella tai ruokailla, majoittua, golfata sekä tutustua historiaan Wiurilan koti- ja hevosvaunumuseossa.