Syy numero#71

Lomaseutu, SydänSuomi: Kivijärvi, Kinnula, Pihtipudas ja Viitasaari

Laakeaa männikkömaisemaa, raikasta suoluontoa ja hiljaisuutta. Nyt ollaan suomalaisen sielun maiseman ytimessä – Keski-Suomen ja Pohjanmaan rajalla. Salamajärven kansallispuisto on Suomen eteläisin suo- ja metsäerämaa-alue, jossa saatat upeiden maisemien lisäksi bongata jotain ainutlaatuista.

Näillä laakeilla lakeuksilla asustaa nimittäin lähes puolet maamme harvinaisista metsäpeuroista. Sata vuotta sitten Suomesta kadonneiden metsäpeurojen kohtaaminen lähietäisyydeltä on pidemmänkin matkan arvoinen.  

Jotta homma ei menisi pelkäksi pällistelyksi, on puistossa 70 kilometrin verran merkittyjä reittejä. Retkeily kannattaa aloittaa sympaattiselta Koirasalmen Luontotuvalta. Sieltä matkaa voi jatkaa esimerkiksi Vasan kierrokselle, jossa pääset antautumaan luonnon syleilyyn ilman stressitekijöitä.

Mikäli retkeilyä haluaa jatkaa seuraavanakin päivänä, löytyy kansallispuistosta ja sen läheisyydestä majoitusvaihtoehtoja joka lähtöön. Vuokratupia reittien varrelta voi kysellä Luontotuvalta ja SydänSuomen keskusvaraamolta muuta majoitusta.