Syy numero#85

Koko Suomi

Tiesitkö, että luonto tekee tutkitusti onnellisemmaksi?

Suomessa on yli 40 kansallispuistoa. Jokaisen suomalaisen läheltä löytyy kansallispuisto, joten pitkälle ei tarvitse pötkiä päästäkseen luonnon rauhaan. 

Tutkimusten mukaan jo lyhyellä luontoretkellä on mitattavia terveysvaikutuksia. Kymmenen minuuttia metsässä laskee verenpainetta ja tasaa pulssia.

Kansallispuistot ovat poikkeuksellisen upeita ulkoilukohteita. Hyvät reitit sekä riittävät palvelut tekevät luontoilusta matalan kynnyksen harrasteen, joka ei vaadi pääsymaksuja. Luontoon.fi kokoaa kattavasti tietoa maamme kansallispuistoista ja toimii oivana alkupisteenä retkien suunnittelussa. 

Puistot ovat myös helposti saavutettavissa. Jokaisen laitamille pääsee kätevästi autolla. Reittejä ja liikkumistapoja on joka lähtöön aina parin kilometrin luontopolusta vaativiin melonta- tai vaellusreitteihin. Fun fact: Suomen kansallispuistoissa patikoidaan vuosittain kilometrimäärä, joka vastaa kahdeksaa kierrosta maapallon ympäri.

Kunnioitetaan yhteistä, puhdasta Suomen luontoa. Tutustu tarkemmin Retkietikettiin ja Retkeilyn ABC -artikkeliin, josta saat täsmävinkit miten pääset helposti retkeilyssä alkuun.