Syy numero#72

Oulun seutu

Oulun Suurlähettiläs jakaa omat vinkkinsä Oulun seudulle: 
 
"Tällainen intellektuelli maastavetäjä nostaa joka kesä 200 kiloa Oulun tapahtumista ja ravintoloista. Kulttuuriherkkua on niin paljon, että sillä on hyvä trimmata kaikkia kosmopoliittisia vartalotyyppejä. Palautuminen on parasta yhdellä Suomen pisimmistä uimarannoista, Nallikari Beachillä.
 
Syötteelle siirryn, kun sisimpäni kiljaisee: ”Kansallispuisto! Luonto! Rentoudu!”. Eli aika usein. Toinen vaihtoehto on UNESCO Global Geopark -statuksen saanut alue, Rokua Geopark. Ja Kalajoen monet varmaan tietävätkin, siellä kaikki on tehty hiekasta. Rakastan niitä dyynejä ja varpaanväliin jääviä kvartsijyvämuistoja! 

Joskus epäilin lintubongauksen koukuttavuutta, mutta Liminganlahti, Suomen kuuluisin kosteikkoalue btw, vaihtoi käen kellossa. Lisäksi Hailuodon merenranta ja kahvila löytyvät lyhyen lauttamatkan päästä. Raahe tarjoilee sympaattisia puutaloalueita ja Kempele kulttuuri-, liikunta- ja ostosmahdollisuuksia.

Loppuun vielä vinkki-vitonen: jos haluat kokea aidosti paikallisia juttuja, kannattaa kurkata Elämysten olohuoneeseen. Sitä kautta pääset vaikkapa löylyttelemään saunalautalle, paikallisen koomikon puutarhakeikalle tai  Jopo-safarille!"