Syy numero#30

Turku

Pinellan pylväikkö – autuutta alkudrinkeistä jälkiruokiin

Tervetuloa Suomen toiseksi tärkeimmän pylväikön siimekseen, Turun ikoniseen Pinellaan. Sen keittiöstä puhaltelee uusia tuulia Turun upeaan jokivarteen. 

Pinellan keittiössä on uusi sheriffi, Suomessa ja maailmalla Michelin-ravintoloissa työskennellyt Kim Mustonen. Hän lupaa asiakkaille yllättäviä elämyksiä, jotka saavat makunystyrät laulamaan hoosiannaa. Kim kutsuu keittiöönsä myös vieraita maailmanmatkoiltaan. Ensimmäisenä remmiin astuu jälkiruokakokki Pinja Paakkonen maistelumenulla, josta ei makeaa puutu. Menulla ei nimittäin ole kunnon ruokaa ollenkaan, vaan pelkkiä herkkuja kuten mustalla teellä infusoitu vanukas.

Kaikki kansa on kutsuttu myös vaihtoehto- ja indiemusiikin Kesärauha-festareille, jotka järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Pinellan takapihalla eli Vanhalla suurtorilla 14.­–15.6.