Syy numero#20

Turku

Viisi maistuvaa ravintolaa Turussa

Reiluja annoksia rennolla otteella, uusia makujippoja historiallisissa puitteissa, ruokamatka rajojen ulkopuolelle – Turun tarjonnasta löytyy jokaiselle kulinaristille makunystyröitä kutittava vaihtoehto.

Kakolanruusu: Kakolanmäellä vanhan vankilan muurien suojassa kulinaristia odottaa ravintola Kakolanruusu. Ravintola on tunnettu isoista pidoistaan eli usean tunnin makumatkasta eri ruokalajien halki. Avotulella grillattu ja rennosti porukan kesken jaettu ruoka on rikollisen hyvää. 

Mami: Turun eurooppalaisimman torin, Vähätorin, edustalla ravintola Mami täyttää lautaset ranskalaisittain twistatulla gourmet-kotiruoalla. Mamin á la carte -listalta voi bongata kalaa, lihaa ja esimerkiksi etanoita. Maistuvan annoksen kruunaa aina yhtä mieletön palvelu ja viinilista.

Trattoria Romana: Tuomiokirkolta on kivenheitto Italiaan. Hämeenkadun Trattoria Romana ilahduttaa aidoilla italialaisilla mauilla: antipastoja, pastaa, pizzaa, lasagnea, omatekoisia jäätelöitä. Ravintolan isäntä huolehtii, että tunnelma on lämmin ja aah, ihanan italialainen.

Kuori: Hämeenkadulla on monen hipsterin vaelluskohde: Image-lehden Suomen parhaaksi valitsema kasvisravintola Kuori. Kuoren listalta löytyy kekseliäs yhdistelmä fuusioaasialaista ja kotimaisia sesonkiherkkuja. Falafelbaari, värikkäitä salaatteja, höyrytettyjä bao bun -sämpylöitä – joko saa maistaa?

Aune: Jokirannan tuntumassa on pieni ja karismaattinen gastropub Aune. Se on aivan mainio paikka after workeille: lasillisen kaveriksi löytyy tapaksia, salaatteja, burgereita ja hyvää musiikkia.