4Herkuttelijan Saimaa

Pituus n. 221 km

Teetä, sympatiaa ja gastronomisia elämyksiä – ja kaikki vieläpä saman reitin varrella, upeita maisemia unohtamatta. Saimaan alue onkin herkuttelijan aatelia, ja näitä ruokamaailman jalokiviä tarjoilee muun muassa kolmen ravintolan kokonaisuus Sahalahti Resort sekä tunnelmallinen Tertin kartano. Mainittua teetä ja sympatiaa löydät tietysti TeaHouse of Wehmaisista, ja kulkiessasi Suomen kauneimmaksi tituleeratun harjutien halki pääset nauttimaan lähiruoan uusista kuvioista Hotelli Punkaharjulla. 

1

Jos kaksin on aina kaunihimpi, niin kolmin on sitten sitäkin herkullisempi – ja kaunihimpi yhtä lailla. Kolmesta ravintolasta koostuva Sahanlahti Resort hemmottelee kävijänsä makuhermoja mielekkäissä maisemissa: Tarjolla on niin kartanoa, rustiikkia kuin laituriterassiakin. Kartanomaisemista annosten ohella pääset nauttimaan Koskivahdissa, rustiikista ja rempseydestä Pajapirtissä pizzan merkeissä, ja kesän ykkösherkuista, eli paistetuista muikuista Rantamakasiinilla. Hellettä helpottamaan ja palan painikkeeksi suosittelemme ginibaarin antimia.

2

Sano Tertti vaan. Lupsakan savolaistunnelman lisäksi kartanon pöytään katetaan lähiseudun antimia ja sesonkisuosikkeja ihan omasta pihasta lähtien. Suuntaa siis suoraa tietä Mikkeliin ja nauti yhtä lailla mutkattomasta menusta, tai anna kokin yllättää – kummankaan vaihtoehdon kohdalla et voi osua hutiin.

 

3

Lapsuudessa teekutsuilla kuppeihin kaadettiin usein vain ilmaa, mutta nyt elegantit kutsut kutsuvat Juvalla TeaHouse of Wehmaisissa. Kahviloita Suomessa riittää joka sormelle, mutta vastaavanlaista teehuone-bistro –elämystä joutuu hakemaan merien takaa. Teen lisäksi listalta löytyy sesongin mukaisia menuja sekä à la carte –annoksia, joihin kannattaa tutustua miljöön ihastelun jälkeen. Kaikki hyvä tulee läheltä ja luomuna – niin myös täällä.

4

Suomen luonto on tunnetusti maailman ihanin, ja Hotelli Punkaharjulla luonnon parhaat antimet on siirretty sesongittain lautaselle. Lähituottajien herkkuja boostataan entisestään villiyrttien sekä –sienien avulla, ja löytyypä listoilta myös biohakkeroituja menukokonaisuuksia. Makunautinnot nostattavat kokijansa elämyksen tasolla taivaisiin, mutta niin nostavat myös torni-illalliset – ihan kirjaimellisesti. Luonto lautasella ja torni taivaissa – muuta ei lähimatkalta edes kaipaa.