5Seikkailutärpit Saariston rengastielle

Pituus n. 250 km, josta ajoa 200 km

Entä jos sinä polkisit ja Saariston rengastie ohjaisi? 25-vuotias Saariston rengastie toimii pohjana saaristoseikkailulle, olipa kulkuvälineenä pyörä, auto tai bussi. Myös lyhyempi versio, Pieni rengastie, tarjoaa upeita maistiaisia Turun saaristosta. Saariston kynnyksellä ihastuttavat Vanha Turku aarteineen, kuten myös Naantali ja Louhisaaren kartano sekä perheiden suosikki Parainen. Yhteysaluksilla reitti laajenee aina ulkosaaristoon asti. Majakkasaari Utö, kanervanummien Jurmo ja Aspön kyläidylli odottavat jo – katso reittivinkit!

1

Lähde liikkeelle Saariston rengastielle vaikkapa Turusta. Kurkkaa samalla Vanha Turku. Mennyttä aikaa ja historian havinaa voi aistia Turun tuomiokirkon naapurissa muun muassa Piispankadulla, Ett Hem -museossa, Vanhan Suurtorin kujilla sekä Aboa Vetus & Ars Novassa esiin kaivettujen keskiaikaisen Turun raunioiden äärellä.

2

Louhisaaren kartanolinna Askaisissa, lähellä Naantalia  ei ole mikään salaisuus, mutta se on paikka, jota väitämme piileväksi helmeksi. Marsalkka Mannerheimin syntymäpaikka tihkuu mennyttä maailmaa, kummituksia ja draamaa – ja on tunnettu myös draamallisista kierroksista, joilla teatteri herättää vanhan miljöön henkiin.

3

Naantali on ihana pysäkki, ennen kuin Saariston Pieni Rengastie ja kuuma pyörätie kutsuvat. Nuku makeasti, syö hyvin ja nauti Naantalin nähtävyyksistä. Kun olet valmis, polkaise Rengastielle Turun kauniiseen saaristoon.

4

Parainen on portti saaristoon ja täydellinen lapsiperheiden pysäkki. Myös lähisaarilta löytyy tekemistä ja tutkittavaa useamman päivän seikkailuun. Saaristokeskus Korpoströmin Junnulabra, Korppoon paljasjalkapolku – ihan vain muutamia tärppejä mainitaksemme.

5

Ulkosaariston maisemat kiinnostelee, mutta miten sinne pääsee? Helposti. Yhteysaluksilla Saariston Rengastien reitti laajenee aina ulkosaariston uloimmalle asutulle saarelle, Utöhön, asti. Koe matkan varrella myös saariston muut kuvankauniit saaret kuten punaisten pikkutupien Aspö ja kuvauksellisesta hiekkasärkästään tunnettu Jurmo.