5Sporttilomailijan reitti

Pituus n. 488 km

Takaamme, että tämä reitti liikuttaa sinut halki Suomen maan monessakin mielessä. Sporttaa, liiku ja lomaile! Kaikkea tätä tarjoilee reitin varrelta löytyvät aktiivilomailijan keitaat, kuten Pajulahden liikuntakeskus Lahdessa, urheilua ja lempeää lomailua yhdistelevä Peurunka sekä tietysti Varalan urheilupuisto Tampereella. Huimapäät pääsevät kokeilemaan kanttiaan korkeuksissa niin ikään Tampereella, missä kiivetään katoille Finlaysonin tehdasalueella, ja hieman lännemmässä päästään lähes viidakkomeininkeihin Porin Seikkailupuisto Huikeessa.

1

Pajulahdessa kelpaa harrastaa – niin tuttuja kuin itselle tuntemattomampiakin lajeja. Ensiluokkaiset tilat ja osaavat ohjaajat, opettajat ja valmentajat takaavat tasokkaat treenit lajista riippumatta. Lajien lisäksi majoitukset tarjoavat vaihtoehtoja: Paina pää tyynyyn hotellissa tai opistolla. Urheilunnälän lisäksi nälkä talttuu lomiin kuuluvan ruokapaketin ansiosta.

2

Peurungalla loma ja liikunta käyvät käsi kädessä. Paikka palvelee jos jonkinmoista liikkujaa: Tekeminen ja kokeminen ei lopu kesken, olipa juttusi sitten pehmeän perinteiset lajit, tai vaikka joogaaminen savusaunassa jousiammunnasta puhumattakaan. Savusaunasta puheen ollen: Spa-osasto ottaa sporttailijat syleilyynsä rentoutumaan suoritusten jälkeen.

3

Huomio huimapäät! Flowpark Tampereen Varalan Urheiluopistolla nostaa tunnelman ja kävijänsä korkealle. Köysiratojen katveessa pääsee ottamaan mittaa itsestään, ja samalla ihailemaan Pyhäjärven mahtipontisia maisemia. Jos et heti ensimmäisenä halua vinssata itseäsi kaikista korkeimmille radoille, huiputa ensin esimerkiksi Flowpark Easy.

4

Tämä on vain huimpäille! Tampereella päästään kävelemään katoilla Finlaysonin alueella, joten täällä on hyvä jatkaa oman kantin mittailua. Katoille rakennetut Panorama Deck -pitkospuut avaavat näkymän Tammerkoskelle sekä Näsijärvelle, ja City View takaa turvallisen tutkailun yli Tampereen kattojen.

5

Vietä nimensä mukaisesti huikea päivä Seikkailupuisto Huikeessa! Korkeat paikat ja kiipeily ulottuvat myös Poriin, jossa pääset leikkimään Länsi-Suomen Tarzania – rieku ja roiku sydämesi kyllyydestä! Mahdollisuuksia löytyy myös maan tasalta: Vuokraa vaikka fatbike, ja jyrää Yyterin maastoissa estoitta. Leppeämmille menijöille tarjolla on myös esimerkiksi suppailua ja surffaamista.