Vinkkipankki 100+Lisää
ideoita!

Poikkeuskesän piristykseksi olemme keränneet tänne ison joukon matkailualan yrityksiä eri puolilta kotimaata. Löydä, inspiroidu ja käy tukemassa!

yritystä

Hotel Kasnäs

| @visitkasnas

Kemiönsaaressa sijaitseva Kasnäs sopii miniloman tai päiväretken kohteeksi ympäri vuoden. Voit itse valita seikkailetko Viikinkikylässä, opetteletko melomaan vai vierailetko Bengtskärissä tai Örön linnakesaarella. Ohjelmaa ja tekemistä riittää niin aikuisille kuin lapsillekin. Kasnäsin korkeatasoiset, simpukanmuotoiset hotellirakennukset sijoittuvat kauniisti rantakallioille ja lähes kaikista huoneista avautuu upeat merimaisemat.

Lue lisää
3

Tertin Kartano

| @tertti

Tertin Kartano on uniikki matkakohde Mikkelissä, Etelä-Savon ja Järvi-Suomen sydämessä. Tertin Kartano on aito sukukartano ja kartanotalous, jossa pääset kokemaan Saimaan gastronomian parhaimmat antimet mitä tunnelmallisimmassa miljöössä. Puhtaat lähituotetut raaka-aineet sesongin mukaan ja omavaraisuus yhdistettynä ainutlaatuiseen estetiikkaan ovat Tertin Kartanon kantavia teemoja. Täällä pääset kokemaan täyden palvelun makumatkan historiallisessa miljöössä. Tervetuloa nauttimaan kahvilamme herkuista ja lomailemaan idylliseen Tertin kartanoon!

Lue lisää
2

Wäinö Aaltosen museo

Alun perin Wäinö Aaltosen museona tunnettu WAM on Turun kaupungin taidemuseo ja nykytaiteen museo. WAM tarjoaa kotoilevan kansan kulttuurinnälkään kaksi kiehtovan erilaista näyttelyä. Kaikkea hyäryllistä -näyttelyssä arkipäiväiset materiaalit ja esineet muuntuvat yhdistelyn kautta toiseksi ja saavat humoristisia piirteitä. Ihmeteltävää ja tee se itse -meiningillä kuvattuja fiktioita, dokumentteja, animaatioita ja musiikkivideoita riittää suomalaisen mediataiteen pioneerin Anneli Nygrenin näyttelyssä Fan Academy.

Lue lisää

Suomen luontokeskus Haltia

| @haltiacom

Suomen luontokeskus Haltia on lasten ja aikuisten elämyksellinen vierailukohde, jonka näyttelyissä koko Suomen monipuolinen luonto esittäytyy. Haltiassa kohtaat suomalaisen luonnon eläimiä ja maisemia etelän saaristoista Lapin tuntureille ja näet yhden vierailun aikana kaikki Suomen vuodenajat. Uudessa toiminnallisessa Yöni liito-oravana -erikoisnäyttelyssä elämää pääsee tarkastelemaan ihan uudesta perspektiivistä. Miltä elämä näyttää haavan latvasta käsin? Entä mitä vaaroja yön aikana kohtaa? Näyttelyn jälkeen tiedät.

Lue lisää
6

Hanasaari Ruotsalais Suomalainen Kulttuurikeskus

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Hanasaaressa taidetta voi nauttia myös oluen muodossa. Ravintolan keittiön oma artesaanikeitos SOPPA on taidetta kaikessa yksinkertaisuudessaan. Gallerianäyttely tarjoaa puolestaan ravintoa taiteennälkäisille. Kesänäyttelyssä pääset syventymään pohjoismaiseen taiteeseen oikein toden teolla.

Lue lisää

Tytyrin Kaivosmuseo

| @tytyrielamyskaivos

Tytyrin Elämyskaivos Lohjalla on ainutlaatuinen matkailukohde syvällä maan alla. Kaivoskäytävillä koet kivensisäisen jännittävän maailman ja pääset mainaritunnelmaan. Sinua ympäröivät pimeys ja kosteus. Kauempaa maan uumenista kantautuu ääniä, kun Nordkalk jatkaa kalkkikiven louhimista. Elämyskaivoksen 110-tasoon laskeutuminen on myös kokemus, maan alle sinut vie Suomen nopein, Koneen huipputekniikkaa edustava hissi.

Lue lisää
5

Esihistorian opastuskeskus Naurava lohikäärme

| @nauravalohikaarme

Naurava lohikäärme on Suomen ensimmäinen esihistorian opastuskeskus. Toiminta-ajatuksena on kertoa elämyksellisesti Euran esihistoriasta, erityisesti paikkakunnan rikkaasta viikinkiajasta (800–1050 jKr.). Näyttelytiloissa on esillä alkuperäisiä esinelöytöjä sekä erilaisia kopioita. Kävijöillä on mahdollisuus kokeilla itse erilaisia muinaistekniikoita. Myös näytteillä oleviin esinekopioihin ja tekstiileihin on lupa koskea.

Lue lisää
3

Taidetalo Pilvilinna

Taiteilija Raija Nokkala ja hänen miehensä Pentti Nokkala ovat tehneet itselleen upean kodin täynnä värikästä taidetta lattiasta kattoon. Ja mikä parasta, Taidetalo Pilvilinnan upeat värikkäät huoneet, taidepolku ja ruusupuutarha ovat avoinna myös kävijöille. Vaihtuvien taidenäyttelyiden kyytipojaksi tarjolla on kaffetta ja herkkuja, jotka kannattaa nauttia tietenkin talon merenrantaterrassilla. Huom, sisälle Pilvilinnaan pääsee rajoitetusti sisään näin epidemia-aikana. Kahvittelut ja tuotemyynti tapahtuvat ulkona talon terassilla.

Lue lisää

Nokkakiven Huvipuisto

Vietä kesän riemukkain päivä tunnelmallisessa huvipuistossa vain 20 km Jyväskylästä. Huvipuistosta löytyy runsaasti suosikkilaitteita koko perheelle, kuten Vuoristorata, Kummitusjuna, Kanoottijoki ja uutuutena vekkuli hupitalo Ketkulan hullut huoneet. Seikkaile myös Mörkömetsässä, paijaile lampaita, jututa papukaijoja ja eksy aitoon pensassokkeloon. Pelihallissa voit pelata kymmeniä nostalgisia pelikoneita vaikka koko päivän. Nokkakivessä nurmikolla kävely on ehdottomasti sallittua ja voit vaikka pitää piknikin ja nauttia omat evääsi puistossa. Alueelle on vapaa pääsy.

Lue lisää

Naantalin Kylpylä - Naantali Spa Hotel & Resort

| @naantalispa

Naantalin Kylpylän tyylikkäässä merenrantamiljöössä viihtyvät niin pariskunnat, työmatkaajat kuin lapsiperheetkin. Kylpylähotellista löytyy kaikki, mitä lomaasi tarvitset – ravintoloita, leipomokahvila, kauneushoitola, kampaamo, kuntosali, lasten oma leikkimaailma sekä tietysti Kylpylän sydän, tunnelmallinen allasosasto. Vuonna 2019 uudistetuista huoneistamme löydät sopivan vaihtoehdon omalle minilomalle, kavereiden viikonloppureissuun tai koko perheen kylpylälomaan.

Lue lisää
6

Tampere-talo

Tampere-talossa nautit kaikilla aisteilla, liikutut ja inspiroidut. Elämystalossamme järjestetään yli tuhat tapahtumaa, konserttia ja kokousta vuodessa. Meille on helppo tulla, ja monipuolisissa tiloissamme viihtyvät niin pienet kuin suuretkin ryhmät. Kävijöillämme on mahdollisuus herkutella ravintola Tuhtossa ja tehdä löytöjä Tampere-talo Shopissa. Saman katon alla kotiaan pitävät myös Tampere Filharmonia, maailman ainoa Muumimuseo ja Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli. Arkea riemastuttavat elämyksemme kuuluvat ihan jokaiselle.

Lue lisää

Hutunki

Tule viettämään hauska päivä Liikuntakeskus Hutungissa! Keilailu on kivaa perheen pienimmillekin bumber-järjestelmän ansiosta, joka estää pallon putoamisen ränniin. Kesäisin viihtyisällä minigolfalueellamme (sis. 18 Fun Park -rataa) viihtyy koko perhe. Minigolfalueella on mm. kauniita istutuksia, vesialtaita ja terassi. Talvisin voi puolestaan nauttia hohtominigolfin mystisestä maailmasta. Mailapelitkin ovat mukavia, tule kokeilemaan vaikkapa Pickleballia. Entä oletteko koskaan kokeilleet seinäkiipeilyä?

Lue lisää

Sibeliusmuseum - Sibelius-museo

Talo täynnä musiikkia! Meillä on laaja musiikkiarkisto, jonka painopisteenä on suomalainen musiikkielämä ja jota tutkijat ympäri maailmaa käyttävät ahkerasti. Uusi Sibelius-näyttelymme ”Sibelius – the one and only” tarjoaa hieman erilaisen kuvakulman Sibeliukseen; se kertoo ihmisestä, musiikista ja arkielämästä: ystävistä, perheestä, konserttimatkoista ja luonnosta. Tervetuloa Suomen monipuolisimpaan musiikkimuseoon! Kuva: Heikki Räisänen

Lue lisää

Virolahden Bunkkerimuseo

Virolahden Bunkkerimuseo kertoo Salpalinja-puolustuslinjan rakentamisesta 1940-luvulla. Sotahistoriallinen museo on perustettu vuonna 1980, ja se esittelee itäisen maarajan linnoittamista vuosina 1940-41 ja 1944. Museo on osa sodanaikaista puolustusasemaa. Lähes 1200 km pitkä Salpalinja alkaa Suomenlahden rannikolta Virolahdelta ja ulottuu aina Jäämerelle saakka. Museon perusnäyttelyyn kuuluu sisänäyttely, Salpalinjan historiaa valottava lyhytelokuva (kesto 15 min) sekä ulkomuseoalueella sijaitsevat linnoituskohteet ja tykkipuisto. Sota-ajan henkeen rakennetussa näyttelyparakissa esitetään myös Suomen Salpa – viimeinen este -multimediaa, joka johdattaa kävijät mm. alkuperäisen elokuvamateriaalin välityksellä sota-ajan tunnelmiin ja Salpalinjan rakentamisen taustaan. Kuva: Lauri Rotko

Lue lisää

JukuPark Kalajoki

Tule pitämään hauskaa Kalajoen JukuParkiin! Vesipuisto Jukupark sijaitsee aivan Kalajoen Hiekkasärkkien matkailualueen ytimessä. Alueella on huikeita uusia vesiliukumäkiä, joissa voi laskea renkailla, vauhtimatolla tai perinteisesti. Vesipuistossa on hurjien liukumäkien lisäksi isot altaat, saunat ja viihtyisät auringonottoalueet terasseineen. Alueella on lisäksi useita erilaisia huvipuistolaitteita ja -toimintoja. Nälän yllättäessä alueen grillit, kahvilat, kioskit ja terassit palvelevat. Jukuparkissa vietät vauhdikkaan päivän kaveriporukalla tai perheen kanssa. Kaikille vauhdista pitäville löytyy valinnanvaraa!

Lue lisää

Langin Kauppahuone Oy

| @langinkauppahuone

Näe & Koe 1800-luvun Raahe - Tarinoita ja elämyksiä purjelaivojen aikakaudelta! Langin Kauppahuone on 1800-luvun kahvila-ravintola, puoti ja boutique hotelli, joka kertoo Langin kauppiaskartanon historiasta Pekkatorin laidalla Wanhassa Raahessa. Kaikki ihanat leipomukset ja ruuat valmistetaan omassa keittiössämme. Kaikki huoneet ovat eri vuosikymmeniltä 1800-luvulta ja kertovat aitoja tarinoita eletystä elämästä. Kahvilan tiskillä Sinua palvelee piiat ja köökissä häärivät paakarit. Astu aikamatkalle!

Lue lisää
2

Ähtäri Zoo

Kohtaa luontosi Ähtäri Zoossa! Ähtäri Zoo on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto, joka tarjoaa iloa ja oivalluksia eläinten parissa. Tervetuloa retkelle luonnon ihmeelliseen maailmaan! Ähtäri Zoo on tunnettu erityisesti pandoista ja karhuista, mutta nähtävillä on myös monia muita jännittäviä lajeja niin Skandinaviasta kuin Aasiastakin. Eläinpuiston ympäristössä asustaa yli 50 eri eläinlajia, kuten ahma, susi, ilves sekä erittäin uhanalaiset pikkupandat, lumileopardi ja takini eli härkägemssi.

Lue lisää

Suomenlinna

| @suomenlinnaofficial

Vietä ikimuistoinen päivä tai yövy Suomenlinnan merilinnoituksessa Helsingin saaristossa. Upea Unescon maailmanperintökohde sijaitsee vain vartin merimatkan päässä keskustasta. Linnoituksessa on kuusi kilometriä muuria, yli sata tykkiä, jännittäviä tunneleita sekä kauniita puistoalueita. Jokaiseen makuun löytyy myös museoita, opastettuja kierroksia, ravintoloita, kahviloita, taidekäsityötä ja tapahtumia. Tule nauttimaan upeista linnoitusmaisemista merelliseen ympäristöön!

Lue lisää
2

Hotelli Haikon Kartano & Spa

Upea kartanomiljöö Porvoossa kylpylälomalle tai kokouksiin ja juhliin! Hotelli sijaitsee kauniissa kartanopuistossa meren rannalla. Kartanohotellissa on 24 historiallisesti sisustettua huonetta ja kylpylähotellissa 185 modernimpaa huonetta. Kartanoravintola tarjoaa kartanoruokaa pohjoismaisella tvistillä ja kylpylähotellin Spa Bistro kevyempiä bistroannoksia. Aikuisille suunniteltu kylpyläosasto - tarjolla hemmottelevia kylpylähoitoja ja esteettisiä, tehokkaita hoitoja. Lisätiedot www.haikko.fi

Lue lisää

Sea & Mountain Adventures Paul Almén Oy

Koe ripaus pohjoisen eksotiikkaa Suomen eteläisimmässä poropuistossa Nuuksiossa! Avoinna yleisölle erikseen mainittuina ajankohtina sekä yksityisvarauksella. Luonto-ohjelmapalvelut, kokouspalvelut, ruokapalvelut, InipiSPA-kotakylpylä. Majoitus hirsihuvilassa Karhunpesällä, ekologisessa päremajassa poropuistossa tai retkeilymökissä. Nuuksion kansallispuiston reitit lähtevät nurkalta. Lisäksi kokoushuvila Villa Kotkankallio Porkkalassa.

Lue lisää

Kyläkauppa Veljekset Keskinen

| @kylakauppa

Keskisen Kyläkauppa on Suomen suurin tavaratalo ja Suomen suosituin matkailukohde. Kyläkauppaa ja sen ainutlaatuista, välitöntä tunnelmaa sekä ympärille kasvanutta Tuurin kauppakylää on mahdotonta kuvata sanoin – se on parasta kokea henkilökohtaisesti. Tavarapuotina tunnetun tavaratalon ja elintarvikemyymälä Ruokapuodin lisäksi Kyläkaupan palveluihin kuuluvat Pihamyymälä, Hotelli OnnenTähti, Karavaanarialue Onnela, ainutlaatuinen ravintolamaailma sekä Kyläkaupan Bensa-asema.

Lue lisää
6

Hotel Arthur

| @hotelarthur

Hotel Arthur sijaitsee keskellä Helsinkiä rautatieaseman läheisyydessä Kaisaniemessä. Helsingin tärkeimmät nähtävyydet, suuret tavaratalot, teatterit, ravintolat ja Casino Helsinki ovat vain kävelymatkan päässä hotellista. Hotellissa on 203 huonetta useassa eri kategoriassa sekä ravintola, jossa tarjoillaan aamiais- ja lounasbuffet. Ravintolan Bistro-menu on saatavilla ilta-aikaan. Tarkistathan ravintolan aukioloajat kotisivuiltamme.

Lue lisää
3

Härmän Kylpylä

Keskellä Kauhavan legendaarisia lakeuksia, valtatien varrella, sijaitsee Etelä-Pohjanmaan komein kylpylähotelli, Härmän Kylpylä! Irtioton arjesta takaavat kylpylän riemut, hemmotteluhoidot sekä liikunta ulkona ja sisällä. Golfkenttäkin löytyy samasta pihapiiristä. Erilaisia huoneita löytyy niin perheille, yksin tai kaksi matkaaville kuin pientä arjen luksusta janoaville. Uudistunut ravintolamaailma tarjoaa entistäkin maukkaamman ja laajemman valikoiman nälkäiselle matkailijalle.

Lue lisää

Kylpylä SaniFani

Kylpylä SaniFanissa viihtyy koko perhe! Kylpylän porealtaiden, hurjan vesiliukumäen, virtaavan joen ja vesihierontapisteiden lisäksi käytössäsi on 25 metrin mittainen kuntouintiallas. SaniFanissa voit harrastaa kylpylälipun hinnalla myös virkistävää ja tehokasta vesiliikuntaa ammattilaisen ohjaamilla vesiliikuntatunneilla. Kokeile vaikkapa SUP Fit&Balance -tuntia! Lasten uutuussuosikki on puolestaan merenneitouinnin alkeiskurssi. SaniFanin lämmöstä voit nauttia ympäri vuoden.

Lue lisää

Ravintola LUMI

| @ravintolalumi

RAVINTOLA LUMI - ELÄMYKSIÄ KAIKILLE AISTEILLE. Ravintola Lumen omistaa Suomalainen perheyritys, joka on perustettu vuonna 2009. Ravintola LUMI tarjoaa skandinaavisen keittiön ainutlaatuisia herkkuja keskeisellä paikalla Helsingin ydinkeskustassa. ( Oodin ja Finlandia-talon vieressä.) Puhtaat raaka-aineet luovat perustan aidoille makuelämyksille, ottaen huomioon erilaiset ruokavaliot. Ravintola Lumen listalta löytyy Suomen puhdasvetisten vesistöjen kaloja sekä Pohjoisen jäämeren herkkuja. Lumen omia kasvis- ja vegaaniruokia sekä liharuokia, jotka vaihtelevat myös sesonkien mukaan. Kesällä palvelemme Sinua myös aurinkoisella terassillamme, johon on helppo tulla nauttimaan lasillinen kesäisiä drinkkejä tai ruokailemaan tarpeesi mukaisesti. Aurinkoisena päivänä aurinko paistaa terassille klo:14:sta lähtien aina auringonlaskuun asti, joka on noin klo.22. Jos helle on terassillamme liikaa, voi ruokailun kesällä siirtää ilmastoituihin sisätiloihin. Tervetuloa, Ravintola Lumen henkilökunta.

Lue lisää
2

Maailmanperintöportti

Tervetuloa Maailmanperintöporttiin - Merenkurkun saariston maailmanperintöalueen vierailukeskukseen! Maailmanperintöalueen rajalla ja Suomen pisimmän sillan kupeessa sijaitseva Maailmanperintöportti on vierailusi alkupiste. Matkaa portille on vain noin 20 minuuttia autolla Vaasan keskustasta. Portilta opit maailmanperinnöstä ja saat vinkkejä saariston käyntikohteista. Maailmanperintöportin aulassa ja taidegalleria Arte Maressa voit tutustua itsenäisesti Merenkurkun maailmanperintöön lyhyiden videoiden, esitteiden ja taiteen kautta. Upouudessa Weichsel-näyttelyssä koet maailmanperinnön eri aistein pientä pääsymaksua vastaan. Kesäkaudella portilla myydään maailmanperintötuotteita ja pieniä tuliaisia kotiin. Ja jos nälkä yllättää, samassa rakennuksessa toimii ravintola-kahvila Berny’s, joka on auki vuoden ympäri.

Lue lisää

Holiday Club Saimaa

Koe kylpylähotelli ja loma-asunnot Saimaan rannalla. Tule meille viihtyisään lomakeskukseen viettämään ikimuistoista lomaa kylpylän ja monipuolisten aktiviteettien parissa. Vietä rentouttava kylpyläloma majoittuen kylpylähotellin perheystävälliseen Club-hotelliin, tyylikkääseen Gant-hotelliin tai ylelliseen Castle-hotelliin. Tilavuutta, omaa keittiötä ja saunaa arvostava majoittuu mukavasti uusiin, tasokkaisiin loma-asuntoihin tai kylpylähotellin läheisyydessä oleviin Villas-huoneistoihin. Kuva: goSaimaa.com/Mikko Nikkinen

Lue lisää

Seikkailupuisto Huippu

Vauhtia, jännitystä ja onnistumisen elämyksiä aurinkoisen mäntymetsän latvuksissa. Huipussa voi kokea maailman oravan perspektiivistä tai pelata leppoisasti erän seikkailugolffia. Seikkailupuisto Huipun yläköysiradoilla noustaan kirjaimellisesti arjen yläpuolelle. Huipussa tasapainoillaan, ryömitään tunneleissa, taiteillaan verkoissa ja kävellään huojuvilla silloilla 4−18 metrin korkeudessa metsänpohjan yläpuolella. Latvuksissa seikkailemisen lisäksi Seikkailupuisto Huipussa voi harrastaa myös seikkailugolfia. Huipun 12-reikäinen seikkailugolfrata on lajissaan pääkaupunkiseudun ensimmäinen.

Lue lisää

Imatran Kylpylä

Imatran Kylpylä Spa Resort on Itä-Suomen monipuolisin kylpylähotelli ja yksi Suomen parhaista kylpylöistä perheiden loman viettoon. Meillä vietät rentouttavan kylpyläloman tai energisen aktiiviloman makusi mukaan ympäri vuoden. Voit majoittua hotelliin, loma-asuntoon tai vaikkapa omaan villaan. Saimaan upea luonto, korkeatasoiset palvelut, ravintolat, a la carte, kahvilat, kylpylähoidot sekä Ukonniemen monipuoliset aktiviteetit tarjoavat tekemistä lomalla kaiken ikäisille. Meillä kylpylä Taikametsän vapaa käyttö sisältyy aina kylpylälomasi tai majoituksesi hintaan.

Lue lisää

Room Escape Tampere - Finlayson Event Lounge

| @roomescape.fi

Room Escape Tampereen Finlayson Event Loungen tiloista löytyy kahdeksan huippuluokan pakohuonetta. Uusin huoneemme on avattu 8.7.2020! Pakopelit sopivat pariskunnille, perheille ja suuremmille ryhmille. Kerralla mahtuu pelaamaan 48 henkeä neljässä eri teemassa. Pelata voi säällä kuin säällä! Tilamme on jäähdytetty kaukokylmällä ja sade ei tekemistä haittaa. Sijaitsemme Finlaysonin alueella hyvien pysäköintimahdollisuuksien ja vapaa-ajan palveluiden keskellä. Kattokerroksen parvekkeeltamme avautuu upea näkymä Näsijärvelle.

Lue lisää
3

Muotitavaratalo Ratsula

| @ratsula

Ainutlaatuinen palveleva Muotitavaratalo keskellä Poria. Muotitavaratalo Ratsula tunnetaan hyvästä palvelustaan ja ainutlaatuisesta valikoimastaan. Neljä kerrosta muotia ja sisustusta koko perheelle. Ammattitaitoiset pukeutumisneuvojat palvelevat ja opastavat. Gomee Ratsula Café tarjoaa itseleivottuja herkkuja ja lounasta. Suomessa on vain yksi Ratsula. Siksi Ratsulaan tullaan kauempaankin. Äänestetty Suomen parhaaksi muotikaupaksi 2020.

Lue lisää
2

KIDE hotel by Iso-Syöte

| @kidehotel

KIDE on aktiivisen ja digitaalisen elämäntavan yhdistävä hotelli Iso-Syötteen sydämessä. Hotelli avattiin marraskuussa 2019 ja se on rakennettu alusta asti hyödyntäen Suomalaista puuta, laadukkaita yksityiskohtia, käytännöllisiä ratkaisuja ja modernia suunnittelua. Huoneista löytyy parveke kauniilla tunturinäköalalla, sekä oma keittiö. Meillä lomailun ytimessä on hotellia ympäröivä upea luonto ja sen tarjoamat monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Iso-Syötteellä pääset nauttimaan keskiyön auringosta maastopyörän selässä ja ruskan väriloistosta sienimetsällä. Lisäksi uusi Bike Park on valloittanut pyöräilijäkansan sydämet. Bike Park avattiin Iso-Syötteen rinteille juhannuksena 2020. Hotellin keskeinen sijainti takaa helpon pääsyn kaikkien alueen palveluiden pariin – mutkattomasti ilman autoa, ympäri vuoden!

Lue lisää
2

Taidekeskus Väinölä

Taidekeskus Väinölä on idyllinen puutalo koivujen katveessa Varkauden keskustassa. Kolmessa galleriahuoneessa; Valkoinen sali – Sininen hetki – Iltarusko – järjestetään vaihtuvia taidenäyttelyitä läpi vuoden. Lisäksi talossa on laaja peruskokoelma grafiikkaa, akvarelleja ja veistoksia. Väinölässä on ammattitaitoinen kehystämö sekä taiteilijatarvike- ja julistemyymälä. Kävijät voivat levähtää kodikkaassa kahviossa, jossa voi taiteen lomassa nauttia muun muassa kotona leivotuttua taatelikakkua. Kesäisin Väinölä muuttuu suositun ILOA – Naivistit Varkaudessa -näyttelyn kodiksi. 60 naivistin näyttelyn teema vuonna 2020 on ILOA – TOIVOA. Näyttelyn yhteydessä järjestetään taidesuunnistus perheille ja Wäinölä Areenan tapahtumia. Lisäksi Väinölässä esitetään NUKKETEATTERINÄYTÖKSIÄ. Teatterinuket ja lavastuksen on tehnyt nukketeatterikasvattaja Marja-Muusa Hämäläinen, joka myös esittää tarinan.

Lue lisää

Saaristomuseo Pentala

Saaristomuseo Pentala sijaitsee vanhalla kalastajatilalla Espoonlahdella, Pentalan saaressa. Saaristomuseon museoalueen muodostavat yli kymmenen erilaista rakennusta. Niistä vanhin, kalastajatorppa, on rakennettu 1790-luvun alussa. Kalastajatilalla asuttiin ympärivuotisesti vuoteen 1986 saakka. Pentalan saaressa merellinen Espoo näyttää parhaat puolensa. Saaristomuseossa tutustutaan saaristoelämän moniin puoliin: asumiseen, työntekoon, huvilaelämään ja vapaa-ajan viettoon. Espoon omaleimaiseen saaristoluontoon johdattaa luontopolku, joka kulkee Pentalanjärvelle ja Diksandin luonnonhiekkarantaan.

Lue lisää

Kenkävero

| @kenkavero

Upea, ainutlaatuinen Kenkäveron pappilamiljöö Mikkelissä on ohittamaton nähtävyys ja käyntikohde 5-tien varrella, aivan Saimaan rannalla. Suomen suurin ja kaunein pappilan päärakennus huolella hoidetussa ympäristössä on ihastuttava käyntikohde ympäri vuoden. Pioneistaan tunnettu puutarhan kukkaloiste, uniikit yksityiskohdat sisustuksessa, pihapiirin lampaat ja kanat, kauniin ravintolan lähiruokaherkut, kahvilan käsin leivotut leivonnaiset, lumoavat myymälät ja tunnelma muodostavat kokonaisuuden, jonka jokainen haluaa kokea. Kenkävero on avoinna ympäri vuoden. Pappilamiljöön jouluvalaistus on käsite, jota tullaan ihailemaan vuodesta toiseen. Ravintolan ja myymälän palveluissa on huomioidaan eri vuoden ajat niin tunnelmassa kuin tuotevalikoimassakin. Kenkäveron väljät tilat, isot terassit ja pihapiiri muodostavat myös turvalliset puitteet vierailullesi. Kenkäveron historia ulottuu yli 550 vuoden taakse. Ensimmäinen papin asumus rakennettiin silloiselle saarelle 1400-luvun puolivälissä. Viimeisen kerran Kenkävero toimi pappilana vuonna 1969. Sen jälkeen Kenkäveron päärakennus oli vaarassa tuhoutua. Uusi kukoistus alkoi vuonna 1990 ja Kenkäveron pappila on tullut täyteen henkeä ja elämää huolellisen ja onnistuneen restauroinnin, tunnelmallisen sisustuksen sekä monipuolisten ja ajanhenkisten palveluiden ansiosta. Haluammekin pitää sinua kuin piispaa pappilassa – tule testaamaan, onnistuimmeko.

Lue lisää
2

Joulupukin piilopirtti

Joulupukki viettää kesälomansa Kenkäveron puutarhassa sijaitsevasta vanhassa saunasta korjatussa piilopirtissään. Kesällä hän ei kiirehdi niin kuin joulun aikaan. Piilopirtillä hän hoitaa puutarhaa, käy kalastamassa, syö hyvää ruokaa (välillä liikaakin) ja istuskelee pappilan puutarhassa jutustelemassa tonttujen ja puutarhassa tapaamiensa vierailijoiden kanssa. Vaikkei Joulupukki varsinaisesti töitä kesäisin teekään, puuhastelee hän mielellään käsitöiden parissa, se kun kuulemma saa hänet hyvälle tuulelle. Nyt sinulla on mahdollisuus kokeilla Joulupukin suosikkijuttuja, kuten vaikkapa lankatonttujen askartelua, oman yrttipeston tekoa tai mato-ongen valmistusta kalastusreissun varalle, joulupukin taitavien apulaisten ohjauksessa. Joulupukin piilopirtissä on myös mahdollisuus majoittua. Valoisat kesäyöt ja yön rauha ovat mitä parhainta aikaa tonttujen tapaamiseen. Tervetuloa viettämään unohtumaton yös Joulupukin vieraana. Kokemuksen kruunaa runsas aamiaiskori Kenkäveron herkulliseen tyyliin. (Kuva: Pihla Liukkonen)

Lue lisää

Vallisaaren satamakahvila

Vallisaari on upea luontokohde vain 20 minuutin lauttamatkan päässä Kauppatorilta. Sen ainutlaatuinen luonto ja sotahistorialliset nähtävyydet ovat houkutelleet kävijöitä siitä asti kun saari avautui Puolustusvoimilta virkistyskäyttöön v. 2016. Saarella pari kahvilaa ja lounasterassi palvelevat janoisia ja nälkäisiä retkeilijöitä. Torpedolahden lähes 60-paikkaiseen retkisatamaan voi omalla veneellä tulla piipahtamaan tai vaikka yöpymään.

Lue lisää

Ideapark Lempäälä

| @ideapark.lempaala

Ideapark Lempäälä on kauppakeskus, joka tarjoaa vierailleen ylivoimaisen houkuttelevan muodin, vapaa-ajan, sisustuksen ja päivittäistavaran ostospaikan yli 150 liikkeen voimin. Ideaparkissa liikut kaupasta ja korttelista toiseen – ilman kesäsateita ja parkkipaikan vaihtoja. Ostoselämysten ohella Ideapark on täynnä vapaa-aika- ja kulttuuripalveluita koko perheelle. Voit mm. huvitella sisähuvipuisto Zones Ideaparkissa tai parantaa autokuumeen Pohjoismaiden suurimmassa autokaupassa Autoareenalla. Löytyypä Ideaparkista myös urheilumaailma, Ideapark Sport, jossa voi käydä vetämässä vaikka taukojumpan ostosten lomassa!

Lue lisää
2

Spahotel Casino

| @spahotelcasinosavonlinna

Spahotel Casino on hyvinvointihotelli Saimaan ainutlaatuisen järvimaiseman ympäröimänä vain kävelysillan päässä keskustasta. Vieraanamme nautit hotellin kylpylästä, ravintolan antimista, monipuolisista aktiviteeteista ja ainutlaatuisesta Saimaan luonnosta sekä omalta parvekkeeltasi aukeavasta järvinäköalasta. Hotellilla on runsaasti pysäköintitilaa sekä oma vierasvenesatama. Ole tarkkana, voit tavata myös auringossa paistattelevan saimaannorpan!

Lue lisää
3

Tattoo Museo – Varkaus Tattoo Museum

Tattoo museossa on esillä tatuointikulttuuriin liittyvää aineistoa ja välineitä eri puolilta maailmaa. Toinen museon perustajista on maailmalla tunnettu alan guru William Robinson Iso-Britanniasta, Liverpoolista ja toinen varkautelaisen Savo Terror Tattoo -studion omistaja Janne Penttinen. William Robinson on kerännyt tatuoinnin historia-aineistoa kymmeniä vuosia ja museossa on esillä on myös harvinaisuuksia. Museon yhteydessä toimii myös tatuointistudio.

Lue lisää

Hotelli Kalevala

| @hotellikalevala

Hotelli Kalevala on yksityinen hotelli Kuhmon keskustan tuntumassa Lammasjärven rannalla. Rakennus on tehty Kalevala-eepoksen Kokko-linnun muotoon. Hotelli on ainutlaatuinen maailmassa ja Museovirasto on julistanut rakennuksen SR-kohteeksi (=suojattu rakennus). Hotelli sijaitsee puhtaan luonnon keskellä kaukana teollisuudesta ja liikenteen melusta. Ravintolasta avautuu upea, vuodenaikojen mukaan vaihtuva näkymä Lammasjärvelle. Kesäterassi on erinomainen paikka illanistujaisiin, juhlatilaisuuksiin tai ryhmäruokailuihin. Paljon kiitosta saanut keittiömme tarjoaa paikallisia herkkuja suomalaiseen sekä kansainväliseen makuun, unohtamatta kasvisruokavaihtoehtoja. Hyvinvointiosastolla on perinteisten saunojen lisäksi turvesauna, infrapunasauna, sekä sisä- ja ulkoporeallas. Saatavilla on hemmottelukylpyjä, hierontoja ja hoitoja, mm. kalevalaista jäsenkorjausta. Kuhmon upea erämaaluonto metsineen, järvineen ja koskineen tarjoaa hienot puitteet omatoimiseen liikkumiseen. Aktiviteettitarjonta on runsasta kaikkina vuodenaikoina, erikoisuutena mm. karhunkatselu. Voimme suunnitella yhdessä juuri sinulle sopivan lomakokonaisuuden!

Lue lisää
6

Hotel & Spa Resort Järvisydän

| @jarvisydan

Hotel & Spa Resort Järvisydän Rantasalmella lumoaa kävijät monipuolisilla hotelli-, ravintola- ja kylpyläpalveluilla, sekä ympäri vuoden sesongin mukaan vaihtuvilla luonto- ja aktiviteettimahdollisuuksilla Linnansaaren kansallispuistossa. Ainutlaatuisessa järvikylpylässä rentoudut erilaisissa saunoissa, altaissa, Saimaan aalloilla ja DaySpan hemmotteluhoidoissa. 1600-luvun kestikievarista alkunsa saanut matkailutoiminta kulkee edelleen samassa Heiskasten suvussa. Vuonna 2020 Järvisydän valittiin vuoden kotimaiseksi matkakohteeksi. Tervetuloa nauttimaan Järvisydämellisestä vieraanvaraisuudesta!

Lue lisää
2

Kylpylähotelli Rauhalahti

| @rauhalahti_kuopio

Rauhalahti sijaitsee 5 km Kuopion torilta etelään, Kallaveden rannalla. Voit majoittua mukavasti kylpylähotellissa, tilavissa huoneistoissa tai uusissa studioissa. Vietä vapaa-aikaa kuntoillen, alueen moniin aktiviteetteihin tutustuen ja osallistuen viikko-ohjelmaan. Kylpylä- ja hoitopalvelut hemmottelevat lomalaisia ja loman kruunaa herkuttelu buffetpöydissä tai à la Carte ravintolassa. Iltaviihdettä tarjoaa orkesteritanssit ja karaokeillat sekä tapahtumaviikonloput. Rauhalahden erikoisuus on perinne- ja savusaunaillat aitolla 50-luvun Jätkänkämpällä.

Lue lisää
4

Ranuan Eläinpuisto

Hei, Meillä Ranuan eläinpuistossa asustaa arktisia ja pohjoisia eläinlajeja. Voit kohdata meidän eläinystäviämme keskellä pohjoista havumetsää, eläinten luonnollisissa elinympäristöissä, jossa useimmat eläinlajeistamme luonnostaa viihtyvät. Tiesitkö muuten, että Ranuan eläinpuistossa asustavat Suomen ainoat jääkarhut, Venus ja Sisu. He ja jopa 50 muuta arktista ja pohjoista eläinlajia, yhteensä n. 200 eläinystäväämme kutsuvat sinut vierailulle Ranualle Ja jos haluatte viipyä Ranualla hieman pidempään, voitte majoittua hulppeissa Lasi-Igluissamme Ranuanjärven rannalla tai heti eläinpuiston naapurissa, Gulo Gulo Lomakylässämme. Majoittuessanne kohteissamme, ostamanne eläinpuiston pääsyliput ovat voimassa koko vierailunne ajan. Tervetuloa, Terveisin Ranua Zoo:n eläimet & henkilökunta

Lue lisää

Suomen Keskusvaraamo Oy

Kalajoki Keskusvaraamo toimii Hiekkasärkkien matkailualueen ytimessä. Sen henkilökunta on valmiina toteuttamaan täydellisen loman juuri sinulle! Alueen laajin ja monipuolisin majoitusvalikoima: yli 200 majoituskohdetta! Valitse loma-asunto, huvila, perinteinen mökki, huoneisto tai hotellihuone tarpeesi mukaan. Majoituksen lisäksi saat varattua Keskusvaraamosta keskitetysti kaikki matkailualueen palvelut: aktiviteetit, ruokailut, liput, kuljetukset, kokoustilat ja -palvelut.

Lue lisää

Vanajanlinna

Hämeenlinnassa sijaitseva Vanajanlinna on täyden palvelun hotelli, joka on myös palkittu ja arvostettu kokous-, tapahtuma- ja juhlapaikka. Hotellissa ja sen alueella sijaitsevissa huoneistoissa on yhteensä noin 200 majoituspaikkaa. Majoittua voi tunnelmallisessa päälinnan huoneessa, modernissa sviitissä tai Vanajanlinna Villas -huoneistossa, jotka sopivat isommankin seurueen tai perheen majoituspaikaksi. Vanajanlinnan alueella sijaitsee myös suomen parhaimpiin golfkenttiin lukeutuva Linna Golf, joka on ainoa European Tour Destinations -kenttä Suomessa.

Lue lisää

Haluatko yrityksesi sivustolle? Lue lisää yrityksille.100syyta.fi ›

Rajaa kohteita

Oma sijainti
Sijainti paikannettu
Kategoriat
Alueet
Avainsanahaku

Kurkkaa mitä löytyy läheltäsi.