Junaile koko kesä – VR:n lomalipulla

Koe koko Suomi yhdellä lipulla! VR:n lomalipulla matkustat sen voimassaoloaikana rajattomasti kotimaan kohteisiin.

Kesän liikuttavin lomamatka alkaa VR Matkalla -sovelluksesta. Ostamalla 7, 14 tai 30 päivän lomalipun koet Suomen suven aina Hangosta Kolariin!

Lomalipulla matkustat rajattomasti koko sen voimassaoloajan. Lähde siis luontoon, koe kesän kovimmat festarit tai matkusta maaseudun rauhaan – yksin tai yhdessä!

Koko perheen kohteet

Viikossa kiertää kotimaan kohteen jos toisenkin! Koko perheelle sopivia kohteita löytyy ympäri Suomen, ja monet niistä sijaitsevatkin asemien läheisyydessä sekä sujuvien jatkoyhteyksien äärellä.

Suomen Turusta löydät vesipuisto JukuParkin ja kiipeilyparatiisi Flowparkin, joissa vietät varmasti ikimuistoisen kesäpäivän. Naapurissa sijaitsevasta Naantalista löydät Muumimaailman hauskoine hemuleineen ja hattivatteineen.

Jatketaan matkaa pohjoiseen. Härmän omaan Huvivaltioon on helppo tulla – juna pysähtyy kesäkaudella aivan PowerParkin kohdalla! Pian saavummekin Ouluun, jossa hyppäämme kaupunkijuna Potnapekan kyytiin. Sillä matka vinhaan Vauhtipuistoon käy kätevästi!

Paluumatkan varrelle osuvan Kouvolan Tykkimäellä on laitteita kaiken ikäisille hurvittelijoille. Perheen pienempiä viihdyttää Satujuna sekä Minimaatila pörröisine eläinystävineen ja isompia taas kylmäävä Kummitusjuna ja korkeuksiin kiidättävä Star Flyer. Huvipuiston kyljessä sijaitsevan AquaParkin vesiliukumäet ja altaat virkistävät kuumanakin kesäpäivänä!

 

Kahden viikon luontoloma

14 vuorokauden lomalipulla ehdit kokea Suomen monimuotoisen luonnon koko komeudessaan! Eteläisen Suomen suosituimpiin luontokohteisiin kuuluvat Hämeenlinnassa sijaitseva Aulangon luonnonsuojelualue sekä Repoveden kansallispuisto. Kiipeä Aulangonvuoren näkötorniin ja ihastele avautuvaa maisemaa tai hakeudu Repoveden reiteille joko päiväretkelle tai useamman yön vaellukselle! Kesäkaudella Repoveden lähin juna-asema on Hillosensalmi, josta matkaa kansallispuistoon kertyy noin kymmenen kilometriä.

Itäistä Suomea tutkivalle Punkaharju tarjoilee ainutlaatuista hiljaisuutta ja luonnonläheisyyttä. Pihlajaveden äärellä sijaitsevassa Savonlinnassa koet suomalaisen järviluonnon lähietäisyydeltä risteillen, uiden ja meloen. Pohjois-Karjalasta Pielisen rannalta löytyy kuitenkin se kansallismaisemista kuuluisin – Ukko-Kolin huippu!

Pieksämäen kautta länteen lähtiessä on syytä pysähtyä Parkanossa. Rautatieasemalta alkaa noin 30 kilometrin mittainen Paroonin taival , jonka varrelta löydät vaihtelevia maisemia ja maastoja. Paroonin taival päättyy Seitsemisen kansallispuistoon, jossa on kaksi laavua ja yksi autiotupa yöpymistä varten.

Luontoretkemme pohjoisin pysäkki löytyy Kolarista, josta voit jatkaa yhteysbussilla matkaasi Hettaan, Pallakselle tai Ylläkselle. Monipuolisilla vaellusreiteillä koet Lapin lumoavan luonnon ja yöttömän yön. Kun on kotimatkan aika, sujuu se mukavimmin makuuvaunussa!

Kotimaan interrail kaveriporukalla

30 vuorokauden lomalipulla kierrät vaikka kaikki Suomen kesäkaupungit – tai viivyt suosikkikohteissa piipahdusta pidempään. Kokoa siis kaveriporukka ja suuntaa kotimaan kesätapahtumiin!

Junamatkan päästä löytyy suurenmoisia musiikkitapahtumia moneen makuun! Joensuun aina aurinkoinen Ilosaarirock, Seinäjoen perinteikäs Provinssi, Kotkan Meripäivät, PoriJazz, Tampereen BlockFest sekä Helsingin legendaariset festivaalit Flow, Sideways ja Tuska tarjoilevat koettavaa kaikille aisteille.

Äläkä unohda Simerockia, Weekend Festivalia, Summer Soundia, Vauhtiajoja, Madfestiä, Puisto Bluesia ja muita kesätapahtumia! Kaikkiin näihin tapahtumiin kuljet kätevimmin VR:n lomalipulla.