Kotka

Aino ja Alvar Aallon Itärannikko: Sunilan alue ja muut Aalto-aarteet

Ryhmille

Kotka

Aino ja Alvar Aallon Itärannikko: Sunilan alue ja muut Aalto-aarteet

Ryhmille

Kartta

Tiedätkö, mistä löytyy maailman kauneimmaksi tehtaaksi kutsuttu paikka? No Kotkasta! Itärannikko se yllättää monilla Aalto-kohteillaan, kuten kuuluisalla Sunilan sellutehtaalla.

Kotkan Sunila on arkkitehtipariskunta Aino ja Alvar Aallon laajin toteutunut suunnittelutyö. Kansainvälisen suosion ymmärtää paikan päällä: muotokieli, mäntymetsät ja valkoiset rakennukset tummilla puuyksityiskohdilla – kaikki niin Aaltoa. Elokuun mielenkiintoisin menotärppi on ehdottomasti Sunilan Aalto-kodit, jotka avaavat ovensa vierailijoille 24.–25.8.2024.

Sunilan tehtaanjohtajan asuntoon Kantolaan kannattaa lähteä ihan porukalla, sillä ryhmille tarjoillaan jotakin harvinaisen herkullista. Aaltojen rakkaudesta Italiaan inspiraationsa saanut arkkitehtibrunssi kokoaa yhteen Italian ja paikallisen keittiön makuja – tietenkin arkkitehtuurilla, luonnolla ja historialla höystettynä. 

Kun herkut on haukattu, ota suunta kohti Haminaa. Metsäisen idyllin keskeltä nimittäin löytyy lisää Aaltojen aarteita: Summan paperitehdas sekä Petkeleen asuinalue.