Pieksämäki

Vieraile koko Suomen Pehtoorin luona Häkkilän tilalla Pieksämäellä

Ryhmille

Pieksämäki

Vieraile koko Suomen Pehtoorin luona Häkkilän tilalla Pieksämäellä

Ryhmille

Kartta

Maallako muka ei tapahdu mitään? Häkkilän tila on toista mieltä. Tilan päärakennus, kivinavetta, piharakennukset ja tuulimylly kyllä huokuvat yli 200 vuoden olemassaololla kummaa rauhaa, mutta odotapa vaan. Häkkilässä voit mm. törmätä tutun näköiseen partasuiseen Pehtooriin, kenties Suomen tunnetuimpaan! Parhaiten Häkkilän tilan ovet aukeavat ryhmille järjestettävissä tilaesittelyissä. Tilaa myös vuokrataan juhliin ja tapahtumiin. 

Kesällä 2024 Häkkilässä järjestetään kaksi isompaa tapahtumaa. Antiikki ja löytöjä 20.–21.7. tuo alan kauppiaat maalaismaisemiin. Pieksämäen Dekkarit -festivaali 27.–28.7. taas täyttää tilan kirjailijaesittelyillä ja keskusteluilla. Lisäksi Teatteria Länsmäkiset -kesäteatterin "Ilimasta rahhoo" -maalaiskomediaa esitetään Häkkilän tilalla 28.6.–7.7.

Syksykään ei hiljennä Häkkilää. Silloin on vuorossa ryhmille tilauksesta järjestettävät Hämärähetken tarinoita -esitykset tilan historiasta sekä kylän ja seudun tapahtumista. Iltahämärä, kynttilät ja myrskylyhdyt liittyvät asiaan… 

Vinkki: Poiketkaa samalla reissulla Pieksämäelle katsomaan kirkkopitäjän 450-vuotisjuhlintaa.