Jyväskylä

Keski-Suomen kuumat hiekkatiet: polje uusi Lakeland by Cycle -reitistö

Jyväskylä

Keski-Suomen kuumat hiekkatiet: polje uusi Lakeland by Cycle -reitistö

Kartta

Jyväskylän uudella Lakeland by Cycle -reitistöllä on ihastusta ilmassa joka polkaisulla. Täältä löydät 1400 kilometrin verran hiekka- ja sorateitä, joissa kulttuuri ja luonto lyövät nätisti kättä. Reitit on suunniteltu gravel-pyöräilyyn – joko olet koukuttunut tähän maantiepyöräilyn mutkaisempaan ja hiekanmakuisempaan serkkuun? 

Lakeland by Cycle -reitistö muodostuu kolmesta reitistä: 

Vanhan kirkon sorakierros polveilee Petäjäveden vanhan kirkon ohitse, joka on yksi Suomen seitsemästä UNESCO:n maailmanperintökohteesta. 440 kilometriä pitkä ympyräreitti kiertää Jyväskylän länsipuolella. 

Hitonhaudan sorakierros hämmästyttää rotkolaaksolla – säikähdätkö Hitto-menninkäisen kivettyneitä kasvoja? Lisäksi polkijaa hemmotellaan 20 uimarannalla ja lukuisilla koskilla. Reitin tuntumasta löytyy myös Saraakallion kalliomaalaukset. 349 kilometrin ympyräreitin lähtö- ja päätepisteenä Jyväskylä.

Vihreän kullan sorakierros vie pienten kylien läpi syvemmälle pohjoiseen Keski-Suomeen. 333 kilometrin reitillä luonto ui sydämeen Huopanan taimenkosken, Salamajärven kansallispuiston ja Kuivajärven vanhojen metsien suojelualueen kautta.