Maarianhamina, Ahvenanmaa

Purjelaiva Pommern ja Ahvenanmaan merenkulkumuseo: meriseikkailu maalla

Maarianhamina, Ahvenanmaa

Purjelaiva Pommern ja Ahvenanmaan merenkulkumuseo: meriseikkailu maalla

Kartta

Merta osasit varmaan Ahvenanmaan reissulta odottaa, mutta samalla reissulla voit myös seilata purjelaivalla pika-pikaa Australiaan sekä nähdä aidon merirosvolipun – nyt on yllätystä ilmassa! Tämä kaikki onnistuu, vieläpä kuivalla maalla, kun navigoit kohti Purjelaiva Pommernia ja sieltä viereiseen Ahvenanmaan merenkulkumuseoon.

Pommern on ainoa alkuperäisessä asussa säilynyt nelimastoparkki koko maailmassa ja kuin Maarianhaminan käyntikortti. Laiva on lastattu kiehtovalla tekemisellä kaikenikäisille. Pääset mm. testaamaan merimiestaitosi 100 päivän merimatkalla Australiaan. Kuinka onnistuu purjeen ompelu ja painolastin purku? Pelottaako myrskyn keskellä? 

Sama pääsylippu avaa oven Ahvenanmaan merenkulkumuseoon. Siellä vastaan tulee niin merimonstereita, pienoismalleja kuin merimiesten reissuiltaan tuomia esineitä. Joukossa superharvinainen merirosvolippu, jollaisia on maailmassa jäljellä enää kaksi muuta. 

Sinua saattaisi kiinnostaa lähistöllä myös nämä: suositut ravintolat ÅSS Paviljongen ja Nautical, kesällä Pub Albin sekä Nauticalin terassi.