Syy numero#65

Kalajoki

Hiekkaa varpaissa, rantakassin pohjalla sekä dekkarin sivuilla. Miami Beach? Pärnu? Ei, vaan kotoinen Kalajoki ja laulusta tutut Hiekkasärkät: kolme ja puoli kilometriä silkkaa santaa. 

Kalajoen Hiekkasärkillä on kivaa eksotiikkaa kompaktissa koossa. Lataa akkuja x-asennossa hiekkadyyneillä tai mittaile rantaviivaa Hiekkasärkkien lankkupoluilla. Letkeää kesätekemistä tarjoavat suppailu, seikkailugolf ja fatbiking. Karista hiekat varpaista vauhdikkaassa menossa Seikkailupuisto Pakassa tai Vesipuisto JukuParkissa ja säällä kuin säällä SuperParkissa tai Kylpylä SaniFanissa

Jää ihmeessä yöksi ja herää merimaisemien ääreltä Santa’s Resort & Spa Hotel Sanista tai Kalajoki Campingista ja tassuttele paljain varpain mereen aamu-uinnille. Omaa rauhaa kaipaavan kannattaa buukata mökki tai huvila Kalajoen Keskusvaraamosta.

Kalajoelle pääset kätevästi maata pitkin. Junayhteys esim. pääkaupunkiseudulta Kokkolaan kestää alle neljä tuntia, ja Kokkolan rautatieasemalta kulkee suora bussiyhteys Hiekkasärkkien matkailukeskukseen.