8Lapsiperheiden lempparit

Pituus n. 462 km

Lapsiperheet, hep! Kokosimme reitin, joka viihdyttää varmasti vauvasta vaariin. Viihdepuolesta vastaavat muun muassa elävän elämän maatilakokemus porilaisessa MuuMaassa, kanttia kokeileva seikkailupuisto Huikee sekä tietysti Rauman monet mahdollisuudet. Eikä reissua tarvitse suinkaan siihen päättää, vaan nähtävää ja tehtävää riittää myös Turussa, nimittäin Seikkailupuistossa, Kuralan kylämäellä ja Biologisessa museossa. Kannattaa koukata louhaisemassa pala Lohjaa Tytyrin Elämyskaivoksesta, ja matkata sieltä kohti Launeen perhepuistoa Lahdessa. 

1

Perheen pienimmät ovat varmasti kuulleet villejä tarinoita siitä, miten ennen vanhaan maatiloilla päästiin hyppimään orsilta heinäladoissa, ja ajelemaan traktoreilla pitkin peltoja ja pihoja. Nyt nämä tarinat on mahdollista muuttaa todeksi Porin Landeteemapuisto MuuMaassa. Hurjastelun, leikkien ja maatilailun lisäksi pääsee perheet porukalla tutustumaan myös alueen laajaan eläinkirjoon, kuten söpön pörröisiin pupuihin ja lampaisiin. 

2

Seikkailupuisto Huikee Porin Yyterissä nostaa kävijänsä ihan uusille leveleille – nimittäin korkeuksiin. Köyttäkää itsenne köysirataan vaikka koko perheen voimin, ja mittailkaa yhdessä, kenen kantti kestää korkeita paikkoja parhaiten. Jos kaikkien poppoon jäsenten elementti on ilman sijaan maa tai vesi, löytyy heillekin tekemistä: Veen vellamoiset vuokratkaa sup-laudat, ja maan mahtipontiset hypätkää fatbiken selkään!

3

Lapsiperheiden Rauma on monesta puusta veistetty. Löytyy niin Merimuseota, jossa päästään simulaation turvin ihan laivalle saakka, kuin hauskoja puistojakin. Liikennepuistossa päästään suhaamaan ja kurvailemaan jos jonkinmoisten kulkupelien kanssa, ja Kipparinpuistossa taasen remuamaan leikkikentällä. Touhukkaan päivän viimeistelee pulahdus Rauman maauimalassa, tai retki Rauman saaristoon.

4

Turun Seikkailupuisto, kavereiden kesken Seikkis kutsuu koko perheen taiteilemaan. Päästäkää siis koko katraan voimin mielikuvitus myllertämään ja sisäiset taiteilijanne tositoimiin. Löytyy Seikkikseltä paljon muutakin aktiviteettia: on liikenekaupunkia, kahluuallasta ja megakokoista leikkikenttää. Kuulkaa Kupittaan kutsu ja kulkekaa sitä kohti!

5

Onko muksujesi käsitys maatilaelämästä syntynyt lähinnä mobiilipelien maailmasta? Parasta konkreettista maalaiskyläidylliä ja realismia tarjoilee siinä tapauksessa Kuralan kylämäki, joka sijaitsee ihanne-etäisyydellä Turun keskustasta, vain muutaman hassun kilometrin päässä. Tämä neljän talon maalaiskylä saa perheen pienimmät huokaamaan ihastuksesta – ja varmaan toivomaan, että saataisiinpa lemmikiksi oma kana tai lammas.

6

Turun Biologinen museo on jo ulkopuolelta nähtävyys itsessään, mutta sinne kannattaa ehdottomasti myös sukeltaa sisälle. Kaunis jugendrakennus kätkee nimittäin seiniensä suojiin yli satavuotiaan museon ainutlaatuisine kokoelmineen ja dioraamoineen. Näissä riittää ihmettelemistä pidemmäksikin aikaa!

7

Tytyrin Elämyskaivos tarjoaa nimensä mukaisesti elämyksiä lähes sata metriä maan alla. Lähtekää siis perheen voimin tutustumaan maan alisiin asukkeihin, kuten Tytyrin Tyyraan ja katsastakaa samalla vuoden 2021 uudet tilataideteokset. Kotiin lähdetään yhtä elämystä rikkaampana, sekä palanen Lohjaa taskussa – vierailulla saa louhaista itselleen palasen kaivosta mukaansa.

8

Vain tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta Launeen perhepuisto Lahdessa kutsuu. Puisto on perheiden ykköspaikka kesällä, sillä tekemisestä ei ainakaan ole puutetta. Sieltä löytyy nimittäin interaktiivinen linna, jota suojelee hurja lohikäärme, liikennepuisto, jossa kruisailu on sallittua sekä huisin pitkä liukumäki. Osana keskuspuistoaluetta lähimaastosta löytyy myös rutkasti lisää aktiviteettimahdollisuuksia.