Mies valmistaa loimulohta avotulen äärellä.

Rovaniemi

Lähiruokaa avotulella valmistettuna

Kartta

Ravintola Santamus on täyttä kultaa niin tunnelman kuin ruokansakin puolesta. Inspiraationsa Lapin kultakuumeesta saanut ravintola tarjoilee kesäterassillaan herkkuja avotulella valmistettuna.

Rakennus on suurimman Lapista löydetyn kultahipun muotoinen ja ravintolan läpi virtaa puro, jossa on Lemmenjoelta tuotua hiekkaa – ja kultahippuja. Kesävieraat voivat koittaa onneaan ja huuhtoa kultaa Santamuksen sisäpihalla.

Kyllä, kuulit oikein! Eli ujosti rehvastellen voisi sanoa, että toisella kädellä huuhdot kultaa, toisella maistelet avotulella loimutettua lohta tai poroa. Ja kaikki tämä raikkaassa ulkoilmassa, ravintolan sympaattisella kesäterassilla.

Santamus sijaitsee Napapiirillä Joulupukin pajakylässä, lappilaisten rakennusten ja puiden suojissa. Ravintolan kesäterassi on pystytetty vehreälle sisäpihalle, omaan rauhaansa pajakylän vilskeeltä. Tässäpä siis esimerkiksi erinomainen lounaspaikka Joulupukin vierailun oheen! Ja miksei muutenkin. Lounasta on tarjolla päivittäin 26.6.–12.8.2023, klo 12.00–17.00.