5Suomen instattavimmat paikat

Pituus n. 776 km

Olipa Instagram-feedisi estetiikka millainen tahansa, löytyy räpsittävää halki Suomen – kirjaimellisesti. Koe kotimaan kuvauksellisin reitti aloittaen Salon artesaaniaarteesta Mathildedalista ja nappaa kuva Lohjanjärven – ah niin instagrammattavasta – Paavolan tammesta. Reitin varrelta löytyy jos jonkinmoista jaettavaa: Ihastu kaksin verroin Mänttä-Vilppulan Serlachius-museoiden näyttelyihin ja Jyväskylän Toivolan vanhan pihan piiriin. Vakaa käsi ikuistaa myös vaikuttavan vavisuttavat maisemat Kolin kansallispuistossa.

1

Mathildedaliin saavuttaessa kannattaa olla kamera valmiusasemissa – olet juuri saapunut instagrammaajan paratiisiin. Vanha ruukkikylä ei filttereitä kaipaa, vaan ihastuttaa rouheudellaan. Jaettavaa ja kuvattavaa riittää alueella ihan kaikkialla: Söpöt rakennukset, artesaaniannokset ja alpakat eivät jätä kenenkään somesyötettä kylmäksi.

2

Jos jossain riittää estetiikkaa, niin Lohjanjärven Paavolan tammesta räpsityissä kuvissa. Kuvittelepa tämä: Aurinko läikehtii valtaisan oksiston läpi kullaten maiseman – tästä on pakko saada kuva matkamuistoksi. Ainutlaatuisia, Instagramin arvoisia luontokappaleita löytyy täältä ihan joka sormelle muutenkin. Lohjalaista järvielämää voi viettää myös leppeästi lauttaillen: hyppää saunalautan lempeisiin löylyihin tai kuuntele laineiden liplatusta lauttaravintolassa. 

3

Kaipaako feedisi jotain astetta päräyttävämpää? Jos Kiasma on koluttu jo useaan otteeseen, kannattaa suunnata kohti Mänttä-Vilppulaa. Sulaudu osaksi teoksia, tai luo kokonaan oma luomus kamerasi kanssa, ja julkaise! Älä ihmettele, jos Serlachius-museot ovatkin kesän seuraava kuuma somekohde.

4

Toivolan vanha piha on niin ihana, että instagrammaaminen saatta lähes tyystin unohtua, mutta paikka kannattaa kuitenkin ikuistaa – ja vinkata samalla kavereille, että tänne kannattaa suunnata. 1800-luvun puutalomiljöö ja kaikki sen sisältämät herkut saavat feedisi näyttämään entistä herkullisemmalta.

5

Ei ole Kolia voittanutta. Maisemat auringonlaskuineen ja –nousuineen ovat kirjaimellisesti henkeäsalpaavat, ja Suomen luonto antaa täällä ehdottomasti parastaan. Lähditpä sitten suviseikkailulle tai vasta syvemmällä syksyllä matkaan, kehtaa täällä kuvata. Termari mukaan ja menoksi.