5Kaakon kauniit polut, puistot ja puutalot

Pituus n. 221 km

Miltä kuulostaa, jos kokoaisit jengin kasaan ja kääntäisitte päänupit kaakkoon? Haminan ja Loviisan söpöissä puutaloissa, Kotkan puistoissa, Strömforsin ruukkimiljöössä, Virolahden Tuntemattoman Polussa, Suomen ensimmäisessä matkailukohteessa Imatrankoskessa sekä jääkauden jäljissä riittää ihanuutta itsessään. Lisäksi voimme paljastaa, että missä kuljetkaan, vettä virtaa vierellä. Kuvattavan kaunis Kaakkois-Suomi on koettava!

1

Kotka, Hamina ja Loviisa puutaloineen ja puistoineen – olisiko jo aika tavata? Kyllä, joten kurvaa kaakon kivojen merenrantakaupunkien kaduille ja kujille. Pelkästään Kotkassa odottaa kymmenen puistoa, joten pikapyrähdys ei ole ehkä paras idea.

2

Strömforsin ruukki on juuri niitä paikkoja, jotka päätyvät postikortteihin tai keräävät sydämiä somessa. Punaiset ruukkirakennukset, Kymijoen jokimaisemat ja maaseudun luonto – mitä tähän voi muuta lisätä, kuin mene jo! 

3

Virolahden Tuntemattoman Polku kulkee kauniissa Kaakkois-Suomen metsässä ja yllättää tutuilla hahmoilla. Vastaan tulee Antero Rokka ja muut Tuntematon Sotilas -elokuvan velikullat sekä heidän ikoniset lausahdukset.

4

Saimaa Geopark liikuttaa luontofania jääkauden jäljillä yhdeksässä eri kunnassa. On hiidenkirnua, jyrkkiä kallioita sekä pehmeitä hiekkarantoja. Hyvällä tuurilla myös saimaannorppa ilmestyy näkösälle. 

5

Imatrankoski, Suomen ensimmäinen matkailukohde, ihastuttaa vuosisadasta toiseen. Niin taiteilijat, tavikset kuin aateliset ovat tuijotelleet sen pyörteitä ja kävelleet Kruunupuistossa – nyt on sinun vuorosi.